Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 14:44
Čas čítania 1:10
Lukáš Čelka

Igor Matovič súhlasí s tým, aby minister zdravotníctva, udelil výnimku na Sputnik. K dispozícii sú vraj 2 milióny dávok

NEWS SPUTNIK V
Uložiť Uložené

Tvrdí, že keby je Slovákom umožnené zaočkovať sa aj touto vakcínou, zaočkuje sa ich o tristotisíc viac.

„Predpokladám, že všetci spoločne máme radi rozprávky. Ja mám napríklad veľmi rád pyšnú princeznú, v ktorej múdri radcovia dali radu kráľovi, aby im zakázal spievať. Ľudia však slobodu našli a spievali za hranicami kráľovstva," otvoril tlačovú konferenciu Matovič. 

„Ľudia prejdú do Komároma a tam si vypýtajú vakcínu, ktorej dôverujú. Áno, v Maďarsku sa očkuje vakcínou Sputnik a ľudia ju chcú," vysvetlil svoje prirovnanie premiér. „Náš koaličný parntner sa však rozhodol robiť pokusy na ľuďoch či prežijú bez vakcíny," dodal premiér na margo postoju strany Za ľudí k ruskej vakcíne.

Odporúčané
Lekár Visolajský: Vakcínu Sputnik by sme mali nakúpiť do zásoby, očkovať môžeme začať po jej schválení Lekár Visolajský: Vakcínu Sputnik by sme mali nakúpiť do zásoby, očkovať môžeme začať po jej schválení 19. februára 2021, 14:24

Matovič tvrdí, že krajiny EÚ sa stali lúzrami spomedzi krajín okolitého sveta. „Zaviazali sme sa zmluvami dodávkami vakcín, no dodávatelia ich však porušujú a nám ľudia umierajú."

Domov
Zdieľať
Diskusia