Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2021, 8:23
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Policajný prezident o samovražde Františka Böhma: Najprv spôsobil strelné zranenie manželke a následne sa sám zastrelil

NEWS PETER KOVAŘÍK
Uložiť Uložené

Novozvolený policajný prezident Peter Kovařík sa vyjadril k samovražde, ktorú dnes v noci spáchal František Böhm.

Obvinený František Böhm v noci z piatka na sobotu spáchal samovraždu. Informáciu potvrdila aj polícia, naďalej však prebieha vyšetrovanie, a tak okolnosti nie sú jasné. Policajný prezident Peter Kovařík vylúčil, že by zabíjal niekto iný. Potvrdil tiež, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa Böhmovi v samovražde pokúsila zabrániť manželka a počas toho ju postrelil. Tá je v nemoncnici. 

„Bol by som veľmi nerád, ak by sa v súvislosti s touto udalosťou šírili rôzne konšpirácie a špekulácie. V žiadnom prípade sa nejedná o vraždu, ale podľa doterajších informácií F. B. spôsobil svojej manželke neúmyselné strelné zranenie a následne sa sám zastrelil. Ženu so zraneniami previezli do jednej z bratislavských nemocníc. F.B. zraneniu na mieste podľahol. Vyšetrovanie je vedené na krajskom riaditeľstve v Bratislave, viac podrobností zatiaľ nie je možné zverejniť,“ uviedol policajný prezident v stanovisku.

Odporúčané
O čom vypovedal v kauze Judáš František Böhm, ktorý sa zastrelil? O čom vypovedal v kauze Judáš František Böhm, ktorý sa zastrelil? 13. februára 2021, 9:17

Böhm, ktorý mal údajne blízko aj k skupine tzv. takáčovcov, bol spolupracujúcim svedkom, ktorý naposledy vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre na konci januára 2021.

Spoločne s bývalým policajným funkcionárom Norbertom Paksim mal vypovedať o údajných úplatkoch Milana Lučanského. Svedčil aj proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia