Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2021, 9:17
Čas čítania 2:28
Viktor Kniš

O čom vypovedal v kauze Judáš František Böhm, ktorý sa zastrelil?

NEWS
Uložiť Uložené

Böhm bol spolupracujúcim svedkom, ktorý naposledy vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre na konci januára.

Kauza Judáš sa týka obvinení z korupcie. „Išlo o trestnú činnosť predovšetkým korupčného charakteru, kde išlo o prijímanie úplatkov, vydieranie, prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, podplácanie a u jedného obvineného aj činnosť pre zločineckú skupinu,“ uviedol nedávno dozorujúci prokurátor Peter Kysel.

V rámci kauzy Judáš zadržali bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktorý vo väzbe spáchal samovraždu. Ďalším obvineným bol František Böhm, ktorý sa dnes podľa zistení TV Joj zastrelil v obci na Záhorí. Život si zobral strelou do hlavy.

Böhm, ktorý mal údajne blízko aj k skupine tzv. takáčovcov, bol spolupracujúcim svedkom, ktorý naposledy vypovedal na Národnej kriminálnej agentúre na konci januára 2021.

Odporúčané
Svedok, ktorý vypovedal proti Lučanskému sa zastrelil. Bol kľúčovým v kauze Judáš Svedok, ktorý vypovedal proti Lučanskému sa zastrelil. Bol kľúčovým v kauze Judáš 13. februára 2021, 8:18
V tomto článku si prečítaš:
  • O čom vypovedal František Böhm
  • Kto sú ďalší obvinení v kauze Judáš
  • Čo o posune v kauze prezradil dozorujúci prokurátor a koľko ľudí zatiaľ spolupracuje
  • V akej ďalšej kauze Böhm vypovedal

Čo vypovedal o Lučanskom

František Böhm mal spoločne s bývalým policajným funkcionárom Norbertom Paksim vypovedať o údajných úplatkoch Milana Lučanského. Böhma aj Paksiho zobrali do väzby. v rámci kauzy Božie mlyny.

Obaja vo výpovediach podľa Denníka N popísali údajnú korpučnú schému z rokov 2014 a 2015. Lučanský mal podľa nich zabezpečovať krytie Böhmových podvodných podnikateľských aktivít, pričom išlo najmä o dane a pohonné hmoty. Mal za to dostávať pravidelnú odmenu 2-tisíc eur, ktorá bola súčasťou väčšieho balíka aj pre ďalších obvinených. 

Domov
Zdieľať
Diskusia