Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2021, 20:10
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Organizovaní vydierači: Mužov z celého Slovenska presvedčili, aby im poslali intímne fotky aj desaťtisíce eur

NEWS PODVOD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Tri ženy a štyria muži rozbehli špinavý biznis s intímnymi fotkami, oklamali takmer 200 ľudí.

Okresný súd v Banskej Bystrici dnes odsúdil sedem člennú skupinu za vydieranie. Traja muži a štyri ženy šikovným spôsobom vyťahovali z ľudí peniaze, naletelo im takmer 200 mužov. Jeden z nich prišiel o desaťtisíce eur. O prípade informovala v reportáži Televízia JOJ.

Poslali im fotky, potom museli poslať peniaze

Skupina bola perfektne zorganizovaná. Najskôr si volavka písala s mužmi online a vymámila z nich intímne fotky. Ďalšia žena sa tvárila ako matka maloletej dcéry, ktorej údajne fotky prišli do inboxu. Mužom sa vyhrážala s tým, že bude fotky riešiť s políciou. Bola však ochotná na celú vec zabudnúť, ak jej muž pošle tisíc eur.

Do celého vstúpil jeden z mužov v partii, ktorý vystupoval v úlohe policajného vyšetrovateľa. Dokonca používal meno vyšetrovateľa, ktorý skutočne na polícii pracuje, čím pôsobil ešte dôveryhodnejšie. Mužov presviedčal, že najlepšie by bolo zaplatiť. Ich obete na nič neprišli, všetci sa úprimne zľakli stíhania a najmä hanby či pokút v prípade, že sa prevalí, že poslali intímne fotky „maloletým dievčatám“.

Odporúčané
Daniel Lipšic ako špeciálny prokurátor spravodlivosti nepomôže pri kauzách Gorila ani Judáš. Je v konflikte záujmov Daniel Lipšic ako špeciálny prokurátor spravodlivosti nepomôže pri kauzách Gorila ani Judáš. Je v konflikte záujmov 6. februára 2021, 16:13

Jeden z poškodených im poslal 30-tisíc

Na súde voči skupine 7 vydieračov vypovedalo takmer dvesto oklamaných mužov z celého Slovenska. Od jedného z nich postupne vytiahli až tridsaťtisíc eur, ďalší im poslal celú svoju výplatu. V skupine mali aj biele kone, títo ľudia peniaze vyberali z bankomatu a nosili ich vodcovi skupiny.

„Okresný súd v Banskej Bystrici dnes na hlavnom pojednávaní uznal vinnými, a to piatich obžalovaných z obzvlášť závažného zločinu vydierania formou spolupáchateľstva a dvoch obžalovaných zo zločinu vydierania formou spolupáchateľstva,“  povedala pre JOJku Nina Uhrovičová, hovorkyňa súdu Banská Bystrica. Štyria zo skupiny dostali dvoj- a trojročné podmienky a zákaz stretávania sa s obžalovanými. Ďalšia trojica, ktorá skupinu viedla, dostala prísnejšie tresty: 9 rokov nepodmienečne.

Rozhodnutie ešte nie je právoplatný, stále sa môžu odvolať. V takom prípade by sa vecou zaoberal krajský súd.

Domov
Zdieľať
Diskusia