Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2021, 20:22
Čas čítania 1:01
Tímea Krauszová

Poslanci odmietli návrh ĽSNS, ktorým chceli zrušiť viaceré extrémistické trestné činy, vrátane popierania holokaustu

NEWS ĽSNS
Uložiť Uložené

Z niektorých z týchto zločinov pritom boli členovia strany v minulosti obvinení či odsúdení.

Začiatkom januára sme informovali o návrhu zákona, s ktorým prišli poslanci z extrémistickej strany ĽSNS Marian Kotleba, Miroslav Suja, Rastislav Schlosár, Stanislav Mizík a Milan Mazurek. Viacerí z nich stihli medzičasom zo strany odísť.

Ich novela mala zrušiť viaceré trestné činy, vrátane popierania a schvaľovania holokaustu a iných extrémistických činov. Poslanci dnes novelu z dieľne ĽSNS odmietli.

Odporúčané
Kotlebovci chcú zrušiť viaceré extrémistické trestné činy, vrátane popierania holokaustu Kotlebovci chcú zrušiť viaceré extrémistické trestné činy, vrátane popierania holokaustu 7. januára 2021, 20:08

Kotlebovci chceli vylúčiť spomedzi trestných činov založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd a prejav sympatie k takémuto hnutiu, výrobu, rozširovanie a prechovávanie extrémistického materiálu, popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti, hanobenie národa, rasy a presvedčenia či podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Z niektorých z týchto zločinov pritom boli členovia v minulosti obvinení, viacerí aj odsúdení. Plénum však návrh zamietlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia