Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2021, 20:08
Čas čítania 1:13
Jakub Paulík

Kotlebovci chcú zrušiť viaceré extrémistické trestné činy, vrátane popierania holokaustu

POLITIKA ĽSNS
Uložiť Uložené

Uvádzajú, že ich cieľom je úplná sloboda prejavu.

Poslanci z extrémistickej ĽSNS Marian Kotleba, Milan Mazurek, Miroslav Suja, Rastislav Schlosár a Stanislav Mizík prišli s návrhom zákona, ktorým by sa zrušili viaceré trestné činy. O veci na Facebooku informoval projekt Mladí proti fašizmu.

Konkrétne chcú vylúčiť nasledujúce trestné činy: Založenie, podpora a propagácia hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd (§ 421), prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd (§ 422), výroba extrémistického materiálu (§ 422a), rozširovanie extrémistického materiálu (§ 422b), prechovávanie extrémistického materiálu (§ 422c), popieranie a schvaľovanie holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti (§ 422d), hanobenie národa, rasy a presvedčenia, (§ 423), podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti (§ 424).

Odporúčané
Boli sme na súde s Marianom Kotlebom. Znalec nacizmu a fašizmu potvrdil, že číslovka 1488 je jasný prejav extrémizmu Boli sme na súde s Marianom Kotlebom. Znalec nacizmu a fašizmu potvrdil, že číslovka 1488 je jasný prejav extrémizmu 5. marca 2020, 20:30

Šéf ĽSNS Marian Kotleba je pritom neprávoplatne odsúdený za podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Poslanec Milan Mazurek je právoplatne odsúdený z prečinu hanobenia národa, rasy či presvedčenia

Domov
Zdieľať
Diskusia