Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2021, 9:32
Čas čítania 1:09
Miriam Rumanková

Polícia zadržala Rómov, ktorí údajne kradli drevo. Ide o fejsbučikový rasistický fotoshooting, odkazuje Kovačič Hanzelová

NEWS SLOVENSKO ZUZANA KOVAČIČ HANZELOVÁ
Uložiť Uložené

„Takýto fejsbučikový rasistický fotoshooting robí polícia bežne so zlodejmi alebo len s chudobnými Rómami, na ktorých si trúfa?,“ napísala novinárka.

Polícia Slovenskej republiky na svojom facebookovom profile informovala o prípade údajnej krádeže dreva. Príslušníci policajného zboru prichytili šiestich obyvateľov miestnej osady z obce Stráne pod Tatrami. „Keď boli pristihnutí pri čine, každý z nich si z neďalekého lesa niesol po jednom kuse rozštiepeného stromu smrek. Kusy dreva boli dlhé 3 až 4 metre a mali priemer od 20 cm do 30 cm,“  informuje polícia.

„Z dôvodu nutnosti vykonávania ďalších úkonov za účelom objasnenia veci, boli tieto podozrivé osoby zaistené,“ píšu na svojom Facebooku s tým, že drevo bolo vrátené majiteľovi.

Odporúčané
Slovenka sa nevedela 2 hodiny dostať z Felície, ktorá sa potápala do ľadovej vody Slovenka sa nevedela 2 hodiny dostať z Felície, ktorá sa potápala do ľadovej vody 17. januára 2021, 15:53

Fejsbučikový rasistický fotoshooting

K celému prípadu sa vyjadrila aj novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová, ktorá na svojom Facebooku vyjadrila názor na príspevok slovenskej polície: „Polícia Slovenskej republiky opäť na stope závažných zločinov. Chytá Rómov z osady, ktorí by bez dreva v chatrčiach umrzli. Gratulujem.“

Zuzana Kovačič Hanzelová doplnila, že ľudia pod príspevkom polície zanechávajú nepekné komentáre, pretože polícia chytá tých, ktorí by bez dreva umrzli a nie tých, ktorí na rúbaní dreva zarábajú milióny. „Takýto fejsbučikový rasistický fotoshooting robí polícia bežne so zlodejmi alebo len s chudobnými Rómami, na ktorých si trúfa?,“  napísala novinárka.

Róm dostal pokutu 500 eur, pretože išiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu

V polovici januára Slovensko obletel príbeh Róma Lukáša Hudáka z Moldavy nad Bodvou, ktorý dostal za prekročenie hranice okresu počas platného zákazu vychádzania pokutu až 500 eur. Muž podľa jeho slov išiel pre drevo na kúrenie pre svoju rodinu. 

Odporúčané
Róm dostal pokutu 500 eur, lebo šiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu. Kotlebu, Fica či Harabina ale nijak nepostihli Róm dostal pokutu 500 eur, lebo šiel pre drevo na kúrenie do vedľajšieho okresu. Kotlebu, Fica či Harabina ale nijak nepostihli 13. januára 2021, 14:00

Mesto Moldava nad Bodvou leží v okrese Košice-okolie, ktoré združuje obce a mestečká práve okolo Košíc, zatiaľ čo samotné Košice sa nachádzajú v rovnomennom okrese Košice.

Lukáš Hudák si podľa vlastných slov ani neuvedomil, že ide o rozdielne okresy, keď sa autom vydal do košického okresu. Na hranici okresov ho však zastavili policajti, ktorí sa rozhodli muža potrestať. Namiesto napomenutia či nižšej pokuty mu však uložili pokutu rovno 500 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia