Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 19:04
Čas čítania 0:59
Lukáš Čelka

Kvôli mutácii Covid-19 uviazlo vo Veľkej Británii viac ako 1500 kamiónov: Vodiči tŕpnu v neistote, či sa do Vianoc dostanú domov

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Na pokračovanie v ceste sa pravdepodobne budú musieť dať otestovať.

Vodiči nákladných vozidiel, ktorí sú na ceste z Veľkej Británie do Európy, zažívajú nočnú moru, krajinu totiž nevedia opustiť. Uviazli v nekonečných zápchach, ktoré sa tvoria v Kente. Vodičom urobilo škrt cez rozpočet  zrušenie plánu opätovného otvorenia francúzskych hraníc pre obchod a cestovanie, informoval o tom portál BBC.

Odporúčané
Prezident Slovenskej lekárskej komory: Ak sa bude pandemická situácia vyvíjať ako doteraz, Slovenské zdravotníctvo skolabuje Prezident Slovenskej lekárskej komory: Ak sa bude pandemická situácia vyvíjať ako doteraz, Slovenské zdravotníctvo skolabuje 22. decembra 2020, 16:07

V kolóne podľa portálu uviazlo viac ako 1500 nákladných vozidiel, ktorých vodiči stále čakajú na opustenie Veľkej Británie. Francúzsko svoju hranicu so Spojeným kráľovstvom na 48 hodín uzavrelo už v nedeľu a to kvôli obavám z nového variantu zmutovaného koronavírusu. Príchody z Veľkej Británie sú aktuálne zakázané vo viac ako 50-tich krajinách. 

Akékoľvek riešenie tohto problému bude pravdepodobne zahŕňať  testovanie vodičov nákladných vozidiel, uviedol to pre BBC ich prispievateľ Paris Hugh Schofield.

Európska komisia vyzvala krajiny, aby zrušili zákaz cestovania. V odporúčaní pre všetky členské štáty sa uvádzalo, že by sa mali zrušiť zákazy letov aj vlakov, aby nedošlo k narušeniu dodávateľského reťazca. Komisia však uviedla, že od cestovania, ktoré nie je nutné, by mali ľudia upustiť.

Vodiči tŕpnu v neistote

Napriek tomu, že profesionálni vodiči sú zvyknutí na rôzne kolóny a často spia v kabínach svojich áut, zo situácie sú zúfalí. Francúzsko síce dnes plánuje znovu otvoriť hranicu, oneskorenie však bude mať dopad aj na ich ďalšiu cestu, najmä ak budú musieť byť pred vstupom do Lamanšského prielivu otestovaní.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

„Čo mám povedať? Cítim sa zle, skutočne zle, naozaj. Nevieme nič, dokonca nevieme, či sa na Vianoce môžeme dostať domov k našim rodinám,“ povedal pre BBC vodič nákladného auta, ktorý je uväznený v kolóne už druhý deň.

Domov
Zdieľať
Diskusia