Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 16:07
Čas čítania 0:31
Lukáš Čelka

Prezident Slovenskej lekárskej komory: Ak sa bude pandemická situácia vyvíjať ako doteraz, Slovenské zdravotníctvo skolabuje

NEWS SLOVENSKO ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Podľa slov prezidenta Slovenskej lekárskej komory Mariána Kollára minister Krajčí už dlhodobo ignoruje všetky zdravotné organizácie.

Slovenská lekárska komora dnes zvolala mimoriadny brífing, na ktorom jej prezident Marián Kollár vyzval ľudí, aby sviatky strávili s najbližšími, nechodili na lyžovačku a nemali veľké novoročné oslavy.

Odporúčané
Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami Nedovideli sme na koniec radu. Boli sme sa testovať včera aj dnes antigénovými testami 22. decembra 2020, 14:34

Poprosil o vzájomnú solidaritu aj lekárov, keďže tvrdí, že nám nemocnice kolabujú a to hlavne personálne. „Pripravme sa, že každý z nás podľa potreby nastúpi do kolabujúcich nemocníc, ak to bude potrebné,“ dodal. 

Situácia na Slovensku je vraj mimoriadna a chaotická, nemáme funkčného premiéra, vládu a ani ministra zdravotníctva, ktorého neskôr vyzval, aby zvolal stretnutie a začal rokovať o riešení situácie s nedostatkom lekárov.

Kollár je názoru, že ak tak nespraví, absolútne zlyhá vo výkone svojej funkcie. Podľa jeho slov minister už dlhodobo ignoruje všetky zdravotné organizácie. „Nevieme si predstaviť úspešné zvládnutie pandémie bez komunikácie, akceptácie odborných pohľadov a názorov odborníkov“. Tvrdí, že ak sa bude pandemická situácia vyvíjať ako doteraz, slovenské zdravotníctvo skolabuje.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia