Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2020, 18:28
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik

Na zamrznutom plese v Tatrách sa turisti vyzliekali a fotografovali. Na tenkom ľade sa zabávali aj napriek zákazu

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

Nezodpovední turisti v poľskej časti Tatranského národného parku porušovali zákaz len kvôli tomu, aby si urobili peknú fotku na ľade.

Najväčšie pleso vo Vysokých Tatrách s názvom Morské oko, ktoré leží na poľskej strane Tatier pod štítom Rysy, zamrzlo, čo počas víkendu okamžite využili desiatky nezodpovedných turistov. Na zamrznutej ploche v poľskej časti Tatranského národného parku sa zabávali aj napriek zákazu.

Odporúčané
Oplatí sa dovolenka na Slovensku? Vyskúšali sme si dlhé rady vo Vysokých Tatrách, lanovku a obed za takmer 20 € Oplatí sa dovolenka na Slovensku? Vyskúšali sme si dlhé rady vo Vysokých Tatrách, lanovku a obed za takmer 20 € 12. augusta 2020, 14:31

Ako informuje poľský web Gazeta.pl, ľadová pokrývka na hladine plesa mala hrúbku len okolo 5 až 6 centimetrov. Väčšina turistov porušovala zákaz vstupu na ľadovú plochu len kvôli tomu, aby si urobili peknú fotku. Niektorí z nich sa údajne dokonca vyzliekali.

Ewa Holeková-Krzysztofová, hovorkyňa Tatranskeho národného parku, pripomenula, že zákaz platí stále a aby turisti neriskovali svoje zdravie, pretože tenký ľad sa môže kedykoľvek prelomiť. Po povrchu jazera podľa jej slov nevedie žiadna oficiálne označená trasa. „Turisti vstupujú na plochu jazera na vlastné riziko,“ uviedla.

Fotografiu s turistami zdieľala na Facebooku aj stránka Aktualna sytuacja w Tatrach, ktorá v príspevku píše, že sa táto situácia opakuje každoročne a apeluje na ľudí, aby boli rozumní a predchádzali tragédiám.

Domov
Zdieľať
Diskusia