Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2020, 9:44
Čas čítania 0:51
Lukáš Čelka

Od dnes platí zákaz vychádzania: Ak ho nedodržíš môžeš dostať mastnú pokutu

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia sprísni kontroly zákazu vychádzania a dodržiavania protipandemických opatrení.

Od dnes platí zákaz vychádzania s výnimkami, ktoré si vieš konkrétne pozrieť TU. Ak nechceš riskovať pokutu, mal by si ich dodržiavať, nakoľko polícia avizovala, že ich bude počas Vianoc kontrolovať prísnejšie. Zameria sa na rešpektovanie platného zákazu vychádzania, nosenie rúšok, dodržiavanie karantény.

Odporúčané
Slovenskí vedci a epidemiológovia zostavili „desatoro“ odporúčaní, ktorými by sme sa mali riadiť počas sviatkov Slovenskí vedci a epidemiológovia zostavili „desatoro“ odporúčaní, ktorými by sme sa mali riadiť počas sviatkov 15. decembra 2020, 17:27

Náhodné kontroly budú aj na hlavných cestných ťahoch. Policajné hliadky majú kontrolovať aj železničné stanice a miesta s vyššou koncentráciou ľudí. „Policajti budú aj naďalej kontrolovať dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva SR, čiže povinnosť nosenia rúšok v interiéri a exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení, obmedzené fungovanie prevádzok a podobne. Tiež dodržiavanie opatrení uznesenia vlády SR k zákazu vychádzania v súvislosti so slobodou pohybu a pobytu na území SR," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Polícia taktiež pripomína, že platí núdzový stav a upozorňuje na sankcie. Železniční policajti by pritom mali kontrolovať železničné stanice, nástupištia a bežné hliadky potraviny, drogérie, zásielkovne, odberné miesta a podobne.

Hliadky podľa jej slov však budú ústretové pri hodnovernom preukázaní účelu cesty. Na uľahčenie presunu a urýchlenie kontroly sa odporúča mať pri sebe napríklad pracovnú zmluvu, potvrdenie od zamestnávateľa, súdne rozhodnutie o starostlivosti o dieťa, doklad z nákupu a podobne. Doplnila, že to nie je povinnosť, ale môže to uľahčiť kontrolu. Sankcie môžu byť na mieste v blokovom konaní do 1000 eur, v správnom konaní do 1659 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia