Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2020, 19:40
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Francúzsko chce zakázať používanie divokých zvierat v cirkusoch. Vláda tiež plánuje skoncovať s norkovými farmami

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

„Náš postoj k voľne žijúcim zvieratám sa zmenil. Je na čase, aby naša odveká fascinácia týmito divokými tvormi už viac neznamenala, že skončia v zajatí,“ uviedla francúzska ministerka pre životné prostredie.

Francúzska vláda plánuje postupne zakázať používanie divokých zvierat v cirkusoch. Okrem toho chce skoncovať s prevádzkou norkových fariem či rozmnožovaním delfínov a kosatiek v zajatí. Oznámila to tamojšia ministerka pre životné prostredie Barbara Pompili.

Ako píše portál The Brussels Times, k zmene by malo dôjsť v najbližších rokoch. „Náš postoj k voľne žijúcim zvieratám sa zmenil. Je na čase, aby naša odveká fascinácia týmito divokými tvormi už viac neznamenala, že skončia v zajatí,“ uviedla Barbara Pompili.

Odporúčané
Cirkusy na Slovensku majú vážny problém. Od novembra musia zmeniť celý program, majitelia sú šokovaní Cirkusy na Slovensku majú vážny problém. Od novembra musia zmeniť celý program, majitelia sú šokovaní 29. októbra 2019, 13:21
Domov
Zdieľať
Diskusia