Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2020, 9:08
Čas čítania 4:34
Denisa Bodková

Keď sa otvorí podnik na takýto štýl vo Viedni, ľudia čakajú na stôl. V Bratislave to tak nie je, tvrdí majiteľ SeeU (Rozhovor)

Keď sa otvorí podnik na takýto štýl vo Viedni, ľudia čakajú na stôl. V Bratislave to tak nie je, tvrdí majiteľ SeeU (Rozhovor)
Zdroj: PAULÍNA ŠČEPKOVÁ/REFRESHER
GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

IT-čkár s vášnou k umeniu zložil tím kuchárov, ktorí pôsobili v michelinských reštauráciách po celom svete a rozhodol sa investovať do prevádzky aj napriek momentálnej kríze.

Bol si sa už najesť v SeeU? Nová reštaurácia blízko centra Bratislavy ponúka tradičné jedlá na moderný spôsob. Takže je dosť možné, že ak prídeš na guláš, nedostaneš ho na tanieri tak, ako by si si predstavoval, ale o niečo luxusnejšie.


Jeden z majiteľov SeeU, Lukáš, nás privítal v podniku, ktorý bol jeho snom. IT-čkár s vášňou k umeniu vytvoril dizajn celého podniku, zložil tím kuchárov, ktorí pôsobili v michelinských reštauráciách po celom svete a rozhodol sa investovať do prevádzky aj napriek momentálnej kríze. 

Kde sa vzalo SeeU?

Ja som predtým v gastre nikdy nerobil, no precestoval som takmer celý svet a vyhľadával som michelinské reštaurácie a top hotely, je to taká moja záľuba. Raz som si povedal, že si otvorím reštauráciu. Hľadal som na Slovensku niečo, čo by bolo obdobné tomu, čo som našiel vo svete, no veľmi som nepochodil.

Odporúčané
Patrik z burgrárne Quinsboro: Želám si, aby všetci začali podporovať kvalitné podniky a papať kvalitné suroviny (Rozhovor) Patrik z burgrárne Quinsboro: Želám si, aby všetci začali podporovať kvalitné podniky a papať kvalitné suroviny (Rozhovor) 26. augusta 2020, 12:43

Tradičné jedlá na netradičný spôsob. V SeeU na Košickej zažiješ gastro orgazmus
Zdroj: PAULÍNA ŠČEPKOVÁ/REFRESHER

Na Slovensku chýba michelinská reštaurácia, čo je škoda. 

Čo je teda primárne vašou prácou, keď ste sa doteraz nevenovali gastru?

Mám IT firmu, čiže úplne iný sektor. No pohrával som sa s myšlienkou otvoriť reštauráciu s modernou kuchyňou, tak sme spoločne s mojimi dvoma parťákmi dali dokopy peniaze a išli do toho.


Bolo tam aj nejaké prepojenie medzi prácou v IT sektore a gastronómiou?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89099 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké bolo prepojenie medzi prácou v IT a gastronómiou
  • Aká je zatiaľ spätná väzba od zákazníkov
  • Aké špeciálne jedlá nájdeš v ponuke reštaurácie
  • Či podnik nejako zasiahla pandémia koronavírusu
Domov
Zdieľať
Diskusia