Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. septembra 2020, 7:55
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

NAKA zadržala exšéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy, ktorý si tyká s N. Bödörom. Obvinili ho z násilnej trestnej činnosti

NEWS ĽUDOVÍT MAKÓ
Uložiť Uložené

Ľudovít Makó je známa a kontroverzná postava bývalej vlády Roberta Fica, resp. Petra Pellegriniho. Bývalý šéf kriminálneho úradu si tyká s Bödörom, do funkcie ho pretláčal Tibor Gašpar.

Od skorého rána zasahovala polícia na viacerých miestach, v obci Jelenec pri Nitre vykonala domovú prehliadku a zadržala aj bývalého dôležitého úradníka Ľudovíta Makóa. Ten šéfoval počas posledných dvoch vlád Roberta Fica, resp. Petra Pellegriniho Kriminálnemu úradu Finančnej správy. Vo funkcii skončil až po nástupe novej vlády. 

„Národná kriminálna agentúra momentálne zasahuje na Záhorí a aj v obci Jelenec. Policajti zadržali bývalého funkcionára Finančnej správy. Je obvinený z násilnej trestnej činnosti. Práve prebiehajú procesné úkony,“ informuje polícia na Facebooku. 

Zatiaľ nie je jasné, z čoho presne Makóa obvinili, podľa Denníka N Ľudovít Makó v minulosti musel vysvetľovať podozrenia, že ako šéf kľúčovej inštitúcie na odhaľovanie daňových trestných činov prehliada trestnú činnosť „našich ľudí.“ V minulosti sa v súvislosti s Ľudovítom Makóom hovorilo aj o vydieraní podnikateľov. Denník N upozornil aj na to, že si bývalý šéf kriminálneho úradu tyká s Norbertom Bödörom, podozrivé sú vraj aj jeho podnikateľské aktivity.  

Aktuality.sk krátko po zásahu zverejnili video od jedného z čitateľov, na ktorom je vidieť, že pri zásahu pravdepodobne pomáhal aj vrtuľník. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia