Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2020, 11:03
Čas čítania 1:32
Daniel Mikolášik

Robert Fico vyzval Petra Pellegriniho na odchod z postu podpredsedu NR SR. Má v pláne odvolať aj dvoch ministrov

POLITIKA ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Petra Pellegriniho by mal na poste podpredsedu NR SR podľa slov Roberta Fica vystriedať Juraj Blanár.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzýva Petra Pellegriniho, aby odstúpil z pozície podpredsedu Národnej rady SR. Uviedol to po sobotňajšom rokovaní predsedníctva strany.

Zároveň bude podľa jeho slov strana žiadať, aby sa konečne vyriešila otázka predsedov parlamentných výborov po odchode viacerých členov poslaneckého klubu Smer-SD do vznikajúcej strany Hlas Petra Pellegriniho.

Odporúčané
Erik Kaliňák: Myslím, že aj v mojom ročníku sú nejaké práce, ktoré by mohli byť považované za plagiát (Rozhovor) Erik Kaliňák: Myslím, že aj v mojom ročníku sú nejaké práce, ktoré by mohli byť považované za plagiát (Rozhovor) 2. augusta 2020, 13:56

Okrem toho predsedníctvo Smeru rozhodlo, že opätovne nominujú na post podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR Igora Šulaja. Strana trvá na tom, že aj na čele úradu by mala byť opozícia.

Fico vyzval Pellegriniho na odchod z postu podpredsedu NR SR. Má v pláne odvolať aj dvoch ministrov
Zdroj: TASR/Martin Baumann


„Budeme žiadať NR SR, aby definitívne vyriešila problém výborov NR SR a post podpredsedu NR SR. Opätovne z tohto miesta chceme požiadať odídencov zo strany Smer-SD, osobitne Petra Pellegriniho a Richarda Rašiho (obaja nezaradení), aby uvoľnili svoje pozície, ktoré im nepatria,“ povedal Fico s tým, že Rašiho funkcia predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií patrí Smeru-SD a na jeho miesto je pripravený Boris Susko.

Domov
Zdieľať
Diskusia