Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2020, 17:41
Čas čítania 1:59
Dominik Vetrák

Vyšli prvé recenzie na Tenet. Je z neho nezabudnuteľný filmový zážitok alebo len akčný film roka bez myšlienky?

FILMY A SERIÁLY TENET
Uložiť Uložené

Natočil Christopher Nolan ďalší masterpiece alebo sklamanie roka?

Tenet sme očakávali ako spasenie. Pravdu povediac, celý Hollywood a svet tak vnímal najnovší film od geniálneho režiséra Christophera Nolana (Inception, Dark Knight, Interstellar). Nikto si nepripúšťal, že by šlo o niečo iné ako úplnú pecku, ktorá oživí a otvorí kiná po celom svete ako prvý veľký blockbuster po koronakríze. Lenže prišli prvé recenzie a nás obliala studená sprcha. 

Na Rottentomatoes má snímka priemerné hodnotenie 7,06/10 a na Metacriticu 71/100. Stále ide o nadpriemerné hodnotenie, ktoré sa ešte môže navýšiť alebo znížiť. Rozhodne ide o kvalitný film, no od každého nového filmu od Nolana máme očakávania, že sa tie hodnotenia budú pohybovať okolo deviatok, nie sedmičiek. Čo konkrétne teda na snímku hovoria jednotliví recenzenti?

Odporúčané
10 skvelých filmov, ktoré majú na internete zlé hodnotenie 10 skvelých filmov, ktoré majú na internete zlé hodnotenie 20. augusta 2020, 13:58

The Guardian nazval film nepodarkom, dokonca tvrdia, že nestojí ani za návštevu kina, nech je to akokoľvek bezpečné. Recenzentka Catherine Shourd tvrdí, že snímka je oslňujúca, no zároveň neuveriteľne fádna. Dej je vraj rutinný a ničím výnimočný. Tenetu udelila dve hviezdičky z piatich. 

Recenzent Mike McCahill z IndieWire udelil Tenetu známku C. Podľa neho je Tenet príliš úsečný na to, aby zábavne dokázal využiť svoju premisu.To mu ale nemusí brániť v tom, aby sa stal úspešným hitom.

Domov
Zdieľať
Diskusia