Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. augusta 2020, 18:50
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Ženu v Rusku vyhlásili za mŕtvu, ráno sa živá prebudila v márnici

NEWS MÁRNICA
Uložiť Uložené

V nemocnici v ruskom Kursku zažila ráno lekárka v márnici prekvapenie.

Nemocnica v ruskom Kursku zaznamenala počas uplynulého víkendu kuriózny prípad ako vystrihnutý z nevydareného hororu. Aj keď ženu minulý piatok lekári vyhlásili za mŕtvu, na druhý deň sa prebrala v márnici, píšu TV Noviny.

Do oblastnej kliniky prišla žena s tým, že ju bolí brucho. Slúžiaci lekári situáciu vyhodnotili tak, že žiadne lieky žene nepomôžu a čo najskôr by mala ísť pod skalpel, aby sa predišlo budúcim zdravotným komplikáciám. Opak sa však stal pravdou.

Zlé predpovede sa naplnili už počas zákroku, keď jej lekári v brušnej dutine našli niekoľko metastázujúcich nádorov. Chirurgický zákrok stav pacientky zhoršil natoľko, že onedlho upadla do stavu klinickej smrti.

Ženu vyhlásili za mŕtvu, ale ona sa ráno živá prebudila v márnici. Doktorke spôsobila šok, ale nemocnica sa bráni vybavením
Zdroj: WISN/YouTube

Resuscitácia trvajúca viac ako 40 minút na vitálne telesné funkcie nezaberala, a tak všetko nasvedčovala tomu, že žena zomrela. Nejaviac žiadne známky života, pretože nedýchala ani jej lekári nevedeli nahmatať pulz, pacientku vyhlásili za mŕtvu a previezli do márnice.

Šok musela prežiť lekárka, ktorá do márnice prišla v sobotu ráno a spozorovala, že žena je nažive. Ukázalo sa, že aj keď navonok nejavila žiadne známky života, jej mozgová aktivita neprestala a pokračovala aj naďalej.

Odporúčané
Minister školstva Gröhling: Dochádzka je povinná. Začiatok semestra na vysokých školách však chceme posunúť Minister školstva Gröhling: Dochádzka je povinná. Začiatok semestra na vysokých školách však chceme posunúť 18. augusta 2020, 13:22

Nemocnica však nedisponovala vybavením, ktoré by mozgovú aktivitu vedelo monitorovať, a tak lekári museli vyriecť ortieľ výlučne na základe znakov a inštinktu.

Domov
Zdieľať
Diskusia