Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 13:22
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Minister školstva Gröhling: Dochádzka je povinná. Začiatok semestra na vysokých školách však chceme posunúť

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Aj napriek druhej vlne koronavírusu začne školský rok 1. septembra a školská dochádzka bude povinná.

Minister školstva Branislav Gröhling dnes na tlačovom brífingu uviedol, že rezort školstva zatiaľ nebude plošne zatvárať školy pre koronavírus. Podľa jeho slov by to bolo náročné pre rodičov, ale aj pre školy.

Školský rok sa začne 1. septembra a školská dochádzka je povinná. Školy musia zároveň vyčleniť jednu miestnosť na bezprostrednú izoláciu. Telocvik by mal prebiehať vonku, vnútorné priestory typu telocvičňa či plaváreň sa zatiaľ využívať nebudú.

Školy sa budú od nového školského roka 2020/2021 riadiť troma fázami. Zelená fáza bude bezpečná, oranžová sa zavedie pri podozrení na nový koronavírus u jedného žiaka alebo zamestnanca školy. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade niekoľkých potvrdených prípadov u žiakov alebo pedagóga. 

Čo sa týka rúšok, povinné ich majú žiaci na 2. stupni a na stredných školách zatiaľ až do 15. septembra. V materských školách a na 1. stupni síce nebudú povinné, minister ich však odporúča.

Minister apeluje, aby sa začiatok semestra na vysokých školách posunul až na 28. septembra. Väčšina univerzít vraj jeho apel rešpektovala, iné ešte musia podniknút potrebné kroky. „Nerátame s tým, že by sme školy zatvárali,“ uviedol minister.

Domov
Zdieľať
Diskusia