Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2020, 10:21
Čas čítania 0:50
Matej Krajčovič

Od dnes môžu byť koncerty aj štadióny otvorené aj pre viac ako 1000 ľudí, podmienkou je šachovnicové sedenie a rúška

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Od 1. júla platia ešte voľnejšie podmienky pre verejné podujatia.

Úrad verejného zdravotníctva SR od dnes umožnil usporadúvať športové, kultúrne, spoločneské a iné podujatia do 1 000 ľudí. Na takýchto akciách ako sú koncerty, predstavenia alebo futbalové zápasy však bude platiť povinnosť nosiť rúška.

Pred vchod na akciu musia usporiadatelia nainštalovať dávkovače s dezinfekciou, účastníci by mali dodržiavať 2-metrové rozostupy pri vchode a odchode z podujatia, s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti, partnerov a účinkujúcich. 

Ak organizátor zabezpečí miesta výlučne na sedenie a s tzv. šachovnicovým rozmiesnením (voľné miesta medzi obsadenými sedačkami a ich alternácia v radoch za sebou), môže usporiadavať podujatia aj s viac než 1 000 divákmi. Kapacita priestorov však nesmie prekročiť 50 %.

Odporúčané
Minister školstva Gröhling: Spätné odoberanie titulov, ako to chce Matovič, je nereálne Minister školstva Gröhling: Spätné odoberanie titulov, ako to chce Matovič, je nereálne 30. júna 2020, 14:52


V prevádzkach starostlivosti o ľudské telo, fitnescentrách a wellness centrách musia po celý čas naďalej nosiť rúško iba zamestnanci, zákazníci ho nemusia mať v prípadoch, ktoré to neumožňujú (ošetrenie tváre, strihanie a umývanie vlasov).

Vo fitkách rúško mať nemusíš, prevádzkári však musia zvýšiť frekvenciu čistenia dotykových plôch a náradia.  

Od dnes možno usporiadavať športové aj kultúrne podujatia nad 1 000 ľudí, podmienkou je šachovnicové sedenie a rúška
Zdroj: TASR – František Iván
Prevádzka bazéna môže byť obnovená iba na základe vyhovujúceho výsledku analýzy kvality vody na kúpanie, pri vstupe na kúpalisko si musia návštevníci dezinfikovať. „Obsah voľného chlóru a iných vedľajších produktov dezinfekcie sa udržiava pri hornej hranici povolených limitných hodnôt podľa platnej legislatívy pre umelé kúpaliská,“ upozorňujú hygienici.

Na kúpaliskách nebudú v prevádzke pitné fontánky. Za nerešpektovanie opatrení môže príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva uložiť pokutu vo výške do 20 000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia