Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2020, 18:28
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Joga nepôsobí proti náboženstvu, tvrdí kritik Krajčího videa. Podľa ministra zdravotníctva totiž jogína oslobodil Duch svätý

ZAUJÍMAVOSTI MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Video s Marekom Krajčím vyvolalo rozporuplné reakcie.

Na Facebooku sa objavilo video, v ktorom Marek Krajčí, súčasný minister zdravotníctva, rozpráva o zážitku s vierou.

Krajčí spomína muža, za ktorého sa modlili, pretože mal niečo dočinenia „s okultizmom a jogou“. Podľa Krajčího na konci padol muž na kolená, povedal, že je slobodný, a následne prišiel do miestnosti Duch Svätý. Je však joga naozaj nezlučiteľná s kresťanstvom?

Hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Martin Kramara Aktualitám vysvetlil, že mnohé kresťanské spoločenstvá považujú jogu za potenciálne riziko pre kresťanov. Odôvodnil to tým, že niektoré kresťanské skupiny ju vnímajú ako súčasť hnutia New age.

Odporúčané
Nezáväzný sex je v Haré Krišná zakázaný. Niekto žije v celibáte, iní fungujú ako pár Nezáväzný sex je v Haré Krišná zakázaný. Niekto žije v celibáte, iní fungujú ako pár 21. júna 2019, 15:19

New age Kramara opísal ako „synkretizmus rôznych náboženských, duchovných, ezoterických i sekulárnych prvkov, s kombináciou medicíny, vedy, umenia, zdravého životného štýlu, neraz však aj s presahom k paranormálnym javom či k okultizmu.

Šéf Slovenskej asociácie jogy Gejza Timčák však nevidí na takéto obavy žiaden dôvod. „Nie je známe, že by joga pôsobila proti náboženstvu a joga samotná taktiež nie je náboženstvo, takže nepredstavuje konkurenciu,“ povedal pre Aktuality. Jogu má na Slovensku podľa neho cvičiť okolo 50 000 osôb a slová Krajčího sú pre týchto ľudí morálne znevýhodňujúce, tvrdí.

Domov
Zdieľať
Diskusia