Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2020, 13:34
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Španieli poslali naspäť do Číny chybné testy na Covid-19 už po druhýkrát. Ani tie náhradné nefungovali

NEWS ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Čínske testy na koronavírus sa v Španielsku neosvedčili.

Španielsko sa pred niekoľkými týždňami sťažovalo na nepresné testy na koronavírus, ktoré si objednalo z Číny. Čínska spoločnosť Shenzhen Bioeasy čelila kritike zo strany európskych vlád, keď Španieli nemohli použiť 58-tisíc testovacích sád, pretože výsledky testov neboli presné, upozorňuje Daily Mail.

V prípade, že španielske laboratóriá otestovali pacienta s vírusom, čínske testy často vyšli ako negatívne napriek predchádzajúcej vedomosti o prítomnosti ochorenia Covid-19. Španielsko si na začiatku vypuknutia pandémia koronavírusu objednalo z Číny medicínske potreby za viac ako 400 miliónov eur.

Španieli poslali naspäť do Číny chybné testy na Covid-19 už po druhýkrát. Ani tie náhradné nefungovali
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Z Ázie malo na Pyrenejský polostrov doraziť 950 pľúcnych ventilátorov, viac ako 5,5 milióna testovacích sád, 11 miliónov jednorazových rukavíc či pol miliardy ochranných rúšok. Spoločnosť Shenzhen Bioeasy pritom prvú várku 58-tisíc testov poslala do Európy veľmi rýchlo, ale analýzy v Španielsku poukázali na výrazné nedostatky.

Domov
Zdieľať
Diskusia