Būcheck je najpopulárnejší brnenský food truck, za ktorým stojí párik zo slovenskej Šale. Ich jedlá sú takými hitmi, že sa na ne stoja dlhé rady ešte pred otvorením a vypredaní sú často do niekoľkých hodín. Čomu vďačia za svoj úspech?
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu
Sleduj Podgast na Refresheri
- Ako je to s cenou jedla a prečo má väčšina ľudí o nej mylnú predstavu
- Na ktorú známu fastfoodovú sieť s hamburgermi nedajú dopustiť
- Ako vznikol „balet”, vďaka ktorému dokážu v malom priestore foodtrucku vybavovať objednávky plynulo a efektívne
Vybrať sa na výlet až do Brna, len aby ste si mohli dať „mäso v žemli”? Dnes nám to príde nepredstaviteľné už len kvôli izolácii a uzavretým hraniciam, no v starých dobrých časoch to bola úplne bežná vec.
Hosťami foodblogera Čojeho v najnovšej časti jeho Podgastu sú Būcheck. Slovenský pár pôvodom zo Šale už niekoľko rokov prevádzkuje najobľúbenejší streetfood v Brne. Ľudia ich milujú, no čo je ešte dôležitejšie, jedlu naozaj rozumejú. Nielen fantastickému mäsu na všetky možné spôsoby, ale aj neodmysliteľným dezertom, ktorými môžete zaklincovať rebrá v žemli, pulled pork, hovädzí jazyk či pochopiteľne prerastený bôčik. Būcheck je foodtruck, ktorý bežne nájdete na známom brnenskom námestí „Zelňák”. Základom jeho sortimentu je model „mäso v žemli”, no aj podľa dlhých radov, ktoré sa pred stánkom tvoria ešte pred otvorením zistíte, že toto jedlo nie je len tak obyčajné. Būcheck sú majstri grilovania. Berú vždy len kvalitné mäso od známeho českého mäsiarstva Maso Klouda a potom ho pripravia podľa receptov, z ktorých niekoľko prezradili aj v Podgaste. Vypočujte si celú epizódu Podgastu so sympaťákmi Petrom a Zuzkou, kvôli ktorej navštívili Bratislavu tesne pred vypuknutím krízy a zavedením prísnych opatrení.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustia do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.