Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2020, 10:11
Čas čítania 0:53
Vl Mi

V top 10 najdrahších krajín na svete je až polovica z Európy. Prekvapí ťa, koľké skončilo Slovensko

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Niektoré európske krajiny patria medzi tie najdrahšie na svete.

Vycestovať do sveta dnes už nie je ani zďaleka taký problém, ako kedysi. Lacné letenky, slušné a dostupné ubytovanie a otvorené hranice nám umožňujú spoznať nové kultúry, vidieť svet a naplno si užívať život.

Cestovať sa síce dá za pár drobných, no je lepšie brať si so sebou aspoň akú-takú peňažnú výbavu. Nikdy totiž nevieš, čo sa ti prihodí a mať pár eur naviac nikdy neuškodí. Magazín CEOWORLD zverejnil 20 krajín, kam by si si mal zobrať poriadne hrubú peňaženku. 

Odporúčané
Pozri si praktickú ukážku toho, akí sme všetci chudobní v porovnaní s miliardárom Bezosom. Stačí na to ryža Pozri si praktickú ukážku toho, akí sme všetci chudobní v porovnaní s miliardárom Bezosom. Stačí na to ryža 29. februára 2020, 14:24

Rebríček médium vytvorilo z dát mnohých štúdií a do výpočtu zahrnuli viaceré premenné. Pomohli si mestom New York. Metropola bola akýsi „záchytný bod“ so skóre 100 a ak mal nejaký štát viac ako 100, bol drahší, ak menej, bol lacnejší.

Najdrahšia destinácia v roku 2020 je podľa magazínu Švajčiarsko. Maličká krajina v strede Európy ťa teda ohúri nielen krásnou prírodou a špecifickou kuchyňou, ale aj cenami. V hodnotení získal 122,4.

Momentka zo Švajčiarska, jazero Oeschinen.
Momentka zo Švajčiarska, jazero Oeschinen. Zdroj: Pixabay/TeeFarm

Za Švajčiarskom dlho nič, druhé skončilo Nórsko s 101,43 a Island skončil v rebríčku tretí (100,48). Viac ako 90 bodov už nemal žiadny štát, nasledovalo Japonsko, Dánsko, Bahamy, Luxembursko, Izrael, Singapur a Južná Kórea.

Slovensko skončilo na 65. mieste, dostali sme 56.94. Reštaurácie máme trikrát lacnejšie ako vo Švajčiarsku a podobne je to aj s bývaním. Sme takmer trikrát lacnejší. Česko bolo len o pár priečok vyššie, skončilo na 61. mieste a dostalo 62,82 bodu. Najlacnejšie krajiny sveta sú Pakistan (21,98), Afganistan (24,24) a India (24,58).

Domov
Zdieľať
Diskusia