Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Sobota 4. 4. 2020 meniny má Izidor

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Refresher - Rozhovory
0
Denisa Bodková
23. január 2020, 22:07
Čas čítania: 7:23

Ako by po roku zostavil Čoje zoznam najlepších burgrov v Bratislave? (Rozhovor)

Z čoho ho upodozrievajú ľudia na Instagrame a aké novinky chystá foodbloger Čoje?

Denisa Bodková
23. január 2020, 22:07
Čas čítania: 7:23
Ako by po roku zostavil Čoje zoznam najlepších burgrov v Bratislave? (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
0
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Foodblogera Čojeho mnohí poznáte z našich článkov či videí. Povestné sú jeho rebríčky o najlepších burgroch v Bratislave a najnovšie u nás spúšťa aj svoj nový podcast s názvom podgast.

 

Nielen o ňom, sme sa rozprávali v najnovšom rozhovore, ktorý si celý môžeš vypočuť aj vo Freshnews podcaste

 

V tomto článku si prečítaš:
  • Podniky s akým prístupom má najradšej
  • Či je roxor stále najlepší burger v Bratislave

  • Prečo si nevie predstaviť, že by sa živil len blogovaním

  • Do akých spoluprác ide najradšej

  • Čo mu najčastejšie píšu ľudia na Instagrame

  • Aké posty má najlajkovanejšie

  • Čo mu píšu hejteri

 

Čoje, ty pomaly expanduješ na všetky platformy. Začal  si s Instagramom, k tomu sa pridali články a teraz rozbiehaš cez Refresher svoj nový podcast.

Áno no, mňa dlho mrzelo, že nie som na YouTube, teda s výnimkou vašich videí, no tento podcastový formát mi prišiel ako ideálny, tak uvidíme ako to pôjde. Prvým hosťom je, alebo bol Demotivácia.  

 

 

Prvý diel Podgastu ktorý bude vychádzať každú stredu, si môžeš vypočuť na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty


Ty si svojím spôsobom taký fenomén. Nenápadne a bez priznávania totožnosti si začal na Instagrame s hodnotením  bratislavských prevádzok. Dnes máš pomerne veľkú základňu fanúšikov, ktorí si tvojimi gastro tipmi dajú vždy poradiť. V čom tkvie čaro úspechu?

Ja to robím tak, ako by som chcel, aby to robil niekto, komu by som dôveroval (smiech). Nemám spolupráce s podnikmi, ktoré odporúčam a vždy sa snažím o to, aby mi dali takú istú porciu jedla či kvalitu služieb ako každému inému zákazníkovi. No nie vždy sa tomu dá zabrániť.


Podobnú formulku máš aj v bio na Instagrame, kde píšeš, že najradšej máš podniky, ktoré majú príbeh, prekvapivé jedlo a nepristupujú k tebe inak, než k ostatným. Vychádza ti to, či ani nie?

Také podniky mám úplne najradšej, ešte možno tie, ktoré mi  hneď po mojej návšteve nenapíšu správu, že ďakujú veľmi pekne. Naozaj mi nič nedlžia a to sa snažím aj tým podnikom dávať nepriamo vedieť, že ma vôbec nemusia nejak riešiť, ja som v podstate len zveličený feedback, ktorý by mali dostať od väčšiny ľudí. 

 

Musíš platiť hypotéku atď. a máš možnosť zobrať peniaze, ktoré by si možno nevzal, a to je asi ten problém.

 
Ty máš okrem blogovania aj normálne zamestnanie…

Áno, bol som copywriter a teraz riešim komunikáciu v Slovak Lines.


A vedel by si si predstaviť, že by si zavesil prácu na klinec a venoval sa iba blogovaniu o jedle, k tomu by sa pridali možno youtuberstvo alebo podcasty? 

Má to viac háčikov. Ono teraz je to tak, že keďže sa tým neživím, mám absolútnu slobodu v tom, ako to robím. To znamená, že keby sa ti ozvala nejaká známa značka, nemusí to byť ani reštaurácia, kludne ju teraz môžeš odmietnuť a nič sa nestane.

 

Keď sa tým ale živíš a máš napríklad slabší mesiac, už si trochu zviazaný. Musíš platiť hypotéku atď a máš možnosť zobrať peniaze, ktoré by si možno nevzal, a to je asi ten problém. Ja by som sa tým možno aj rád živil ale neviem si to úplne ešte predstaviť, hlavne aby to nešlo na úkor nejakej tej integrity. 

 

Keď sa mi ozve niekto so spoluprácou na dobročinný účel, tak to s radosťou vezmem.

 

Čoje: Hejteri mi píšu, že som platený. Neviem im vysvetliť, že tie prevádzky mám fakt rád (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/cojebratislava/


Nedávno si krstil Gastromapu Bratislavy, na ktorej sú prevádzky z rôznych kútov sveta. Spolupracuješ s podobnými projektmi často alebo je to skôr výnimkou?

Keď sa mi ozve niekto so spoluprácou na dobročinný účel, tak to s radosťou vezmem. Je pravda, že keď sa mi ozvalo združenie Marína s touto mapou, tak sa ozvali aj dve ďalšie charitatívne združenia, ktoré som odmietol, lebo okrem mapy som ešte pomáhal propagovať pop up s Michalom Kordošom, čo bolo na ďalšiu benefičnú akciu a zdalo sa mi to na jeden mesiac veľa.

 

Tak som bol za to, aby sa to rozdelilo medzi nejakých iných instagramerov. Čo je ale dôležité dodať je to, že na tej mape makali strašne šikovné baby. Adela Režná, ilustrátorka, nakreslila tú mapu tak, že je super a chceš ju mať na stene. Ja som tam napísal akoby pár krátkych textov ku každej prevádzke a vybral som tam podniky, ktoré by tam aj mali byť. Zrazu akoby som mal nejaký veľký kredit na tom, ale je pravdou, že ja som len ten, čo poslal textíky a hlavnú robotu odmakali iní ľudia. Úžasné bolo byť súčasťou tímu, kde sú tak skvelí ľudia. 

 

Jedna veľmi podstatná prevádzka vznikla, ktorá by poradie burgrov možno premiešala.


Prichádza ti počas dňa veľa správ od ľudí, ktorí si pýtajú tipy, kam sa ísť najesť?

Čím viac postujem, tým viac správ mi chodí (smiech). Mohol by som dať 10 postov denne a aj tak mi napíše niekto, že počuj, kam mám vziať frajerku na večeru. 

 

Čoje: Hejteri mi píšu, že som platený. Neviem im vysvetliť, že tie prevádzky mám fakt rád (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/cojebratislava/


Nelezie ti to niekedy už na nervy?

To nie, ale akoby nemám na to už čas. Teraz mám cez 36 tisíc followerov a už teraz je to také, že desať ľudí denne mi napíše s podobnou požiadavkou. Snažím sa im odporúčať, že to majú sledovať a ak chcú v daný okamih thajskú kuchyňu, nech sa skúsia prescrollovať mojimi postami (smiech). 


Tak im skús nabuduce iba prepolať ten post. 

No, to je zas zbytočné vyhľadávanie (smiech).


Ktoré posty idú najlepšie? Burgre, pizza?

Mal som obdobie, kedy som mal najlajkovanejšie posty v živote na sladké jedlo, či už donuty, palacinky alebo zmrzlinu. Potom to vytlačili burgre, myslím, že roxor, asi aj preto, že sa z neho stal istý fenomén. No mám pocit, že najlepšie fungujú masovo obľúbené jedlá, ktoré si zároveň človek môže ísť dať na druhý deň sám. Dostupné, také čo ľudia už poznajú, boli tam a majú to overené. Čiže asi burgre, pizza, langoše atď.

 

Čoje: Hejteri mi píšu, že som platený. Neviem im vysvetliť, že tie prevádzky mám fakt rád (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/cojebratislava/


Je roxor podľa teba stále najlepší burger v Bratislave?

No, jedna veľmi podstatná prevádzka vznikla, ktorá by to poradie možno premiešala, ale asi by som si to nechal ešte v zálohe nejaký čas, pretože sú tu krátko. Ak by som mal teraz zostaviť zoznam naj burgrov v Bratislave, asi by bol výber užší ako naposledy. Nebolo by burgrov 10, ale možno iba 5, no o to lepších. 

 


Ty máš profil pod menom @cojebratislava, no hodnotíš jedlá aj v iných mestách, alebo krajinách. Vieš povedať, kde najdalej si ochutnával jedlo, ktoré si potom pridal na Instagram?

Ešte keď som nemal tak známy profil, urobil som si trip do Sydney, tam som spoznal skvelé rameny, dal som si tam aj brutálne burrito, fantastický burger. Takže asi odtiaľ. 

 

Niekedy sa aj samotné podniky snažia sami seba odporučiť, čo beriem úplne v pohode.


Píšu ti ohľadne prevádzok aj iní ľudia ako z Bratislavy?

Stáva sa, že v komentoch. Práve keď robíme videá s Refresherom, keď ochutnávame jedlá v nejakom konkrétnom slovenskom meste, v komentoch sú tipy, kam máme ešte ísť. Ale stáva sa mi skôr, že keď idú ľudia na dovolenku, píšu mi, čo si majú dať napríklad v Barcelone. Na google som si začal robiť takú mapu so špendlíkmi a tam mám rôzne podniky, no nie vo všetkých som bol.

 

Keď som si pred dovolenkou hľadal  veci, ktoré nielen, že chcem ochutnať, ale aj také, ktoré boli v iných štvrtiach, keby som sa tam náhodou ocitol, aby som vedel, kde sa dobre najem. Sú to veci, ktoré nie sú z Tripadvisoru, na tom trvám, že to nie je dobrý zdroj. Sú to skôr podniky z rôznych blogov. Takže takto si nejak dávam dokopy miesta kde som bol, napríklad Madrid, Barcelona, Praha, Budapešť. 

 

 
Ty keď si na dovolenke, tak robíš aj niečo iné ako gastro turistiku?

Ja väčšinou cestujem s mojou drahou a s ňou by som toto nedal. Ona je trochu opak mňa, viac si ide tie svoje známe veci, nepotrebuje až tak objavovať. Naposledy som bol v Prahe a jedol som len dvakrát denne, lebo ked už prídeš do nejakej super reštaurácie, nedáš si predsa len jednu vec. Neraňajkujem, idem skôr na obed a na večeru. Ale nie je to tak, že by som musel všade za každú cenu ísť. 


Ty si sa nedávno presťahoval, ovplyvnilo to záber tvojich obľúbených gastro prevádzok?

Dosť podstatne. Teraz mám tú výhodu, že som sa stal občanom Starého mesta a teda na veľa miest to mám aj bližšie. Navyše som sa presťahoval do štvrte okolo Blumentálu, ktorá teraz dosť ožíva. 


Stáva sa ti častol, že ti tvoji sledovatelia pošlú tip na prevádzku skôr, ako by si vôbec o nej počul?

Áno, stáva sa mi to celkom často. Napríklad niekto, kto býva v Devínskej novej Vsi alebo v Rači, mi píše, že tam napríklad majú podnik, alebo tam nejaký nový vznikol, ale ja sa tam až tak často nedostanem. Niekedy sa aj samotné podniky snažia sami seba odporučiť, čo beriem úplne v pohode. No nedá sa to všetko obehať ani, niekedy si želám aby vzniklu ešte dvaja „čojeovia” aby sme si to rozdelili (smiech).

 

Vtedy to nebolo o platených postoch na facebooku, človek musel mať fakt skills, aby ľudí zaujal.


V Bratislave známejší foodbloger ako ty asi nie je, či sa mýlim?

Je skvelý bratislavský foodbloger, ktorý sa volá foo.destination a propagujem ho všade, kde sa dá, len je možno menej známy. On je presne ten, čo veľa cestuje a tým, pádom to nie sú ani tie jedlá, ktoré si bežný človek, ktorý pracuje v Bratislave dá každý deň.

 

Boli také pokusy, že niekto vznikol, potom pár týždňov nič nepostol a to  celé je hlavne o výdrži. Kedysi bola na Instagrame magická hranica 1 000 followerom, dnes je myslím ta pomyselná hranica oveľa vyššie, takže je veľmi ťažké sa dostať najprv cez ňu a potom aj zotrvať. 

 

Čoje: Hejteri mi píšu, že som platený. Neviem im vysvetliť, že tie prevádzky mám fakt rád (Rozhovor)
Zdroj: instagram.com/cojebratislava/


Koľko sa už vlastne venuješ blogovaniu?

Tento rok to bude 5 rokov, čo som založil @cojebratislava.Trošku som sa naštval na predošlý foodblog, ktorý to nerobil úplne tak, ako by podľa mňa mal. Kedysi to ešte nebola taká doba influencerstva a instagramového šialenstva ako teraz. Ja som si to založil ako také hobby popri práci v reklamke a chcel som si niekde testovať svoje social media skills, ktoré boli vtedy ešte v plienkach.

 

Vtedy to nebolo o platených postoch na facebooku, človek musel mať fakt skills, aby ľudí zaujal. Na začiatku som netušil ako to pôjde, či v tom môžem byť nejaká autorita, kto vie či som teraz. Možno milión ozajstných odborníkov povie, že nie. No robím to stále z nadšenia, ľudí to oslovilo a som rád. 


Máš na svojom profile aj hejterov? 

Strašne dlho to nebolo, ale potom sa mi stávalo, že mi ľudia prišli povedať na profil, že som platený, ale moji followeri si to s nimi stihli vybaviť skôr, ako som zareagoval (smiech). Svojím spôsobom takých ľudí aj chápem, no niekedy som bol až zúfalí z toho, ako im to mám vysvetliť, že ten daný podnik mám fakt rád, a chodím do neho často a naozaj som za jedlo zaplatil (smiech).


Celý rozhovor s Čojem si môžeš vypočuť aj vo Freshnews podcaste. 

 

 

Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: instagram.com/cojebratislava/ Tagy: gastro, podcast, čoje, burgre, Čoje Bratislava
Ohodnoť článok
4
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Najčítanejšie
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.