Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. januára 2020, 13:40
Čas čítania 0:35
Daniel Mikolášik

Mentolové cigarety na Slovensku končia. Onedlho si ich nezapáliš v celej EÚ

NEWS CIGARETY SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zákaz sa však netýka e-cigariet.

20. mája 2020. Dátum, ktorý by si mali všetci milovníci mentolových cigariet dobre zapísať. Od tohto dňa si totiž takýto typ tabakového výrobku už na Slovensku nekúpiš. A nielen u nás, ale na území celej EÚ.

Ako informuje portál TouchIT.sk, koncom mája nadobudne účinnosť úplný zákaz mentolových cigariet a cigariet s mentolovými kapsulami. Nová legislatíva sa bude týkať všetkých trhov v Európskej únii, vrátane bezcolných predajní.

Odporúčané
Ľudia v USA umierajú, dôvodom je zrejme vapovanie problematických náplní. Ako je na tom Slovensko a sú e-cigarety nebezpečné? Ľudia v USA umierajú, dôvodom je zrejme vapovanie problematických náplní. Ako je na tom Slovensko a sú e-cigarety nebezpečné? 27. októbra 2019, 10:16

Nariadenie vzišlo z európskej smernice o tabakových výrobkoch. Tá platí na území EÚ už od 19. mája 2014. Úplný zákaz sa týka všetkých charakteristických príchutí. Cigarety a tabakové výrobky s jasne rozpoznateľnou vôňou alebo chuťou odlišnou od klasického tabaku si preto už onedlho nezapáliš.

Ak však uprednostňuješ vaping, môže ti odľahnúť. Nariadenie sa totiž netýka bezdymových tabakových výrobkov či elektronických cigariet. Regulácia príchutí týchto výrobkov naďalej ostáva v kompetencii jednotlivých členských štátov EÚ.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Amber Smokes (@ambersmokes2),

Domov
Zdieľať
Diskusia