Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2019, 12:10
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

U nás je to kapustnica, ryba, šalát. V Japonsku si na Štedrý deň kupujú fast food s vyprážaným kuraťom

ZAUJÍMAVOSTI JAPONSKO
Uložiť Uložené

Jednu vec treba uznať: vyprážané krídelká nikdy nie sú zlý nápad.

V Japonsku už roky jedávajú na Vianoce menu zo známeho fast food reťazca KFC. Približne 3,6 milióna japonských rodín si tak na Štedrý deň oblizuje prsty po vyprážanom kurati a hranolkách, píše BBC. Pre nás možno zvláštna tradícia sa v krajine usadila ešte v minulom storočí.

Tradičné vianočné KFC

Čo si predstavíš pod pojmom „tradičná vianočná večera“? Hoci je pravda, že každá krajina má svoje typické jedlá a nápoje, pravdepodobne sa ti s Vianocami spája domáca atmosféra a chutné jedlo z (hádam) kvalitných ingrediencií, ktoré pripravuje spoločne celá rodina.

Odporúčané
Dokument o vegánstve The Game Changers vyvoláva búrlivé diskusie. Čo tvrdia odborníci? Dokument o vegánstve The Game Changers vyvoláva búrlivé diskusie. Čo tvrdia odborníci? 3. decembra 2019, 14:13

V Japonsku sa však od konca minulého storočia udomácnila úplne iná tradícia. Vianočné KFC menu. Podľa CNN je 24. decembra pre zamestnancov KFC najrušnejším dňom roka. V priemere predajú 5- až 10-násobok toho, čo v iný deň. Vianočné menu má aj svoju vlastnú reklamu, ktorú nasadia online aj v televíziách. Ľudia si ho môžu objednať vopred – a tí múdrejší tak naozaj urobia, inak musia čakať v rade celé hodiny na svoj „bucket“.

Domov
Zdieľať
Diskusia