Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2019, 12:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Xabi Alonso pripravil štát o 2 milióny eur, tvrdila obžaloba. Hrozilo mu 5 rokov väzenia, súd ho ale oslobodil

NEWS PODVOD
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bývalý hráč Realu Madrid sa vyhne trestu za údajné krátenie daní.

Bývalý futbalista Xabi Alonso podľa tvrdenia obžaloby v období rokov 2010 až 2012 pripravil štát na daniach o zhruba 2 milióny eur. Niekdajšia hviezda Realu Madrid vraj nezdanila riadne príjmy z reklamy, za čo sa údajne viac než slušne „nabalila“.

Alonsovi hrozilo, že si za daňový podvod vo väzení posedí maximálne 5 rokov, informuje Fox Sports. Prokuratúra však svoju požiadavku neskôr znížila na polovičný trest. Okrem toho ale obžaloba žiadala pokutovanie obvineného vo výške štyroch miliónov eur a nahradenie škody. Španielsky súd ale známeho športovca spod žaloby nakoniec oslobodil.

Odporúčané
Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) 30. júna 2019, 14:46

Alonso nie je prvým futbalistom, ktorý sa na súd postavil pre obvinenie z podvodu na daniach. Príkladom môžu byť Diego Costa či Gerard Pique. Tí však narozdiel od Alonsa neboli oslobodení. Obaja radšej v priebehu leta priznali svoju vinu, aby sa vyhli trestu odňatia slobody. 

Za daňové podvody mali problémy s úradmi aj Lionel Messi, Cristiano Ronaldo či tréner Jose Mourinho. Ronaldo mal počas rokov 2011 až 2014 podľa obžaloby pripraviť štát o takmer 15 miliónov eur. Aj Ronaldo, tak ako Costa a Pique, radšej pred súdom priznal vinu, za čo bol odsúdený na podmienečný trest. Neminula ho však ani poriadne mastná pokuta.

Odporúčané
Vymáhač dlhov: Keď som narazil na rodinu s plačúcimi deťmi, uvažoval som, či pokračovať (Rozhovor) Vymáhač dlhov: Keď som narazil na rodinu s plačúcimi deťmi, uvažoval som, či pokračovať (Rozhovor) 16. apríla 2019, 11:39
Domov
Zdieľať
Diskusia