Po tých dezertoch si to žiada aj zmenu. Zopár základných surovín, chvíľka času a máš pripravenú chutnú večeru či obed aj na niekoľko dní dopredu.
Rýchle, výživné a chutné. Presne takým jedlom je dnešná pražená ryža, pôvodom čínske jedlo, ktoré je už obľúbené na celom svete. My sme si recept poupravili na bežne dostupné suroviny. Kuracie prsia, ryža, vajíčka a nejaká tá zelenina ti doma určite nechýba. Ide o pomerne sýte jedlo, z ktorého nám vyšli 3 porcie. V chladničke vydrží aj viac dní a stále je chutná.
INGREDIENCIE
250g ryže basmati
250g kuracích pŕs
125g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
2 vajíčka
1 PL oleja
1 PL sójovej omáčky
soľ
čierne korenie
POSTUP
Najskôr si uvaríme ryžu domäkka a necháme ju poriadne vychladnúť (môžeme si ju uvariť aj noc dopredu). S horúcou ryžou určite nepracujeme, celá zmes by mala konzistenciu blata. Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a vo väčšej panvici opečieme na oleji. Pridáme roztlačený cesnak, hrášok, ryžu a chvíľu podusíme. Na záver si vajíčka rozšľaháme so sójovou omáčkou a vlejeme ich do panvice. Poriadne premiešame aby sa celá zmes spojila a podávame.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na jednu porciu, nám vyšli 3, no záleží aký si jedák)
Kalórie: 499
Bielkoviny: 33g
Sacharidy: 70g
Tuky: 9g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.