Vláčny banánový chlebík je veľká pochúťka, no s krémovou cheesecake vrstvou je priam neodolateľný.
V dnešnom recepte si pripravíme parádny chlebíček, ktorý padne vhod napríklad k raňajkám či na desiatu. Vláčne banánové cesto s vôňou škorice a krémová vrstva tvarohu uprostred. Recept si môžete poupraviť podľa chuti, čím viac banánov pridáte, tým bude chlebík šťavnatejší a sladší. Môžete prihodiť aj vaše obľúbené oriešky. Najlepšie chutí ešte teplý, s čerstvým ovocím a arašidovým maslom.
INGREDIENCIE
chlebík
2-3 prezreté banány (250g)
40g arašidového masla (tekuté)
75g jemných ovsených vločiek
75g celozrnnej špaldovej múky
2 vajíčka
1 ČL škorice
1/2 ČL kypriaceho prášku
sladidlo podľa chuti (stévia)
cheesecake vrstva
200g jemného tvarohu
1 vajíčko
1/2 ČL vanilkového extraktu
sladidlo podľa chuti (stévia)
POSTUP
Banány roztlačíme vidličkou a rozmiešame ich s vajíčkami. Ďalej vmiešame všetky ostatné suroviny. Ak sa nám zdá cesto príliš husté, môžeme priliať troška vody na zriedenie. Na cheesecake vrstvu si vymiešame tvaroh so zvyšnými surovinami dohladka. Do formy na chlebík vlejeme 1/2 banánového cesta, cheesecake vrstvu a zvyšnú polovicu banánového cesta. Pečieme 45-50 minút na 180°C. Chlebík môžeme podávať samotný, alebo s ovocím a preliaty arašidovým maslom.
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 100g)
Kalórie: 166
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 22 g (z toho vláknina 5 g)
Tuky: 5 g