hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltCez Wolt si objednáš svoje obľúbene jedlo od apríla už aj v Nitre.Objednaj si jedlo
Zdravie

Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)

Krehké cesto s tvarohovou náplňou a šťavnatými černicami. Koláč, ktorý si zamiluješ.

Simona M.
16. august 2016, 10:42 Čas čítania: 0:00
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Zdravie
0
Simona M.
16. august 2016, 10:42

Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)

Krehké cesto s tvarohovou náplňou a šťavnatými černicami. Koláč, ktorý si zamiluješ.

Simona M.
16. august 2016, 10:42
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltCez Wolt si objednáš svoje obľúbene jedlo od apríla už aj v Nitre.Objednaj si jedlo

Galetka (alebo galette) je známy francúzsky koláč s vyhrnutými okrajmi a rôznymi náplňami. V pôvodnom recepte na galetku by sme samozrejme márne hľadali suroviny ako celozrnná múka či kokosový olej. My si však pripravíme zdravšiu verziu, ktorá sa chuťou hravo vyrovná aj tým tradičným. Na náplň sme zvolili parádnu kombináciu tvarohu s černicami. Pokojne sa inšpiruj, alebo môžeš použiť aj puding, mascarpone, či iné sezónne ovocie. 

 

INGREDIENCIE

na cesto

180g celozrnnej špaldovej múky

1 vajce

40ml javorového sirupu (alebo iného tekutého sladidla)

30g kokosového oleja

30ml vody

1 ČL škorice

štipka soli

 

na plnku

200g jemného tvarohu

1 ČL vanilkového extraktu

stévia (sladidlo podľa chuti)

200g černíc (alebo iného drobného ovocia)

 

Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková

 

POSTUP

Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v miske. Z cesta vytvoríme guličku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odpočívať do chladničky na 20 minút. Potom cesto vyváľame, snažíme sa dosiahnuť približne tvar kruhu. Tvaroh si zmiešame s vanilkovým extraktom a osladíme podľa chuti. Plnku rozotrieme na cesto (kraje, ktoré sa budú zahýbať necháme čisté). Na záver na plnku naukladáme černice a okraje cesta zahneme smerom dovnútra. Galetku pečieme na 180°C dozlatisla približne 35 minút. 

 

Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: SImona Malková
Úžasná špaldová galetka s černicami (Recept)
Zdroj: Simona Malková

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

(na 1 kúsok, z celkového množstvo ich vyjde 8)

Kalórie: 165

Bielkoviny: 6g

Sacharidy: 25g

Tuky: 5g

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy zdravie
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news
pred 43 minútami
Maserati sa chystá vzkriesiť slávne Granturismo. Na povestný zvuk motora však zabudni.
včera o 22:05
„Odfoť mi svoje brucho nalačno a pošli mi potom aj fotku, keď doješ pizzu,“ napísal svojej priateľke. Tešilo ho, že jej mohol objednať jedlo a nakŕmiť ju, kým nebola úplne plná. Pohľad na jej nafúknuté brucho ho sexuálne vzrušoval. Takto fungujú fat fetišisti.
viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.
Zatvoriť