Vďaka korpusu bez sušienok či vločiek obsahuje tento čoko-cheesecake veľa bielkovín, zdravých tukov, no len minimum sacharidov.
V dnešnom recepte si pripravíme čokoládový cheesecake takmer bez sacharidov. Všetci vieme, že v bežných cheesecakoch sa korpus robí zo sušienok a masla. My však sušienky nahradíme vlašskými orieškami a kokosovou múkou. Určite už o nej vieš, že obsahuje slušné množstvo vlákniny. Čo sa týka dosladenia plnky, využili sme stéviu, teda bezkalorické sladidlo, ale to už necháme na vás. Jedinou nevýhodou stévie jej špecifická chuť, ktorá nemusí chutiť každému. Ak vám nebude prekážať vyšší podiel sacharidov, tak na dosladenie použite napríklad javorový sirup alebo kokosový cukor.
INGREDIENCIE
korpus
100g mletých vlašských orechov
30g kokosovej múky
100ml kokosového nápoja
2 PL kokosového oleja
troška stévie
plnka
500g jemného tvarohu
1/2 ČL vanilkového extraktu
30g kakaa
3 vajíčka
stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
POSTUP
Orechy, kokosovú múku a stéviu zmiešame. Prilejeme kokosový nápoj, olej a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do vymastenej formy (priemer 20 cm) a pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme plnku, zmiešaním tvarohu, vajíčok a vanilkového extraktu. Na záver pridáme kakao, dosladíme a celú zmes poriadne premiešame. Plnku vylejeme na predpečený korpus a pečieme 45 minút na 160°C. Pred podávaním necháme cheesecake vychladnúť v chladničke najmenej 3 hodiny, najlepšie však cez noc.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 kúsok, z celého množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 163
Bielkoviny: 11g
Sacharidy: 7g
Tuky: 11g