Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Sobota 16. 1. 2021 meniny má Kristína

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltVyuži zľavový kód refreshersk a získaj 3x zľavu na doručenie!Objednaj si jedlo
Zdravie
2
Simona M.
16. júl 2016, 9:01

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)

Vďaka korpusu bez sušienok či vločiek obsahuje tento čoko-cheesecake veľa bielkovín, zdravých tukov, no len minimum sacharidov.

Simona M.
16. júl 2016, 9:01
Zdielať
Uložiť Uložené
Zdielať Zdielať článok
Gastronovinky na Refresheri ti prinášaVyuži zľavový kód refreshersk a získaj 3x zľavu na doručenie!Objednaj si jedlo

V dnešnom recepte si pripravíme čokoládový cheesecake takmer bez sacharidov. Všetci vieme, že v bežných cheesecakoch sa korpus robí zo sušienok a masla. My však sušienky nahradíme vlašskými orieškami a kokosovou múkou. Určite už o nej vieš, že obsahuje slušné množstvo vlákniny. Čo sa týka dosladenia plnky, využili sme stéviu, teda bezkalorické sladidlo, ale to už necháme na vás. Jedinou nevýhodou stévie jej špecifická chuť, ktorá nemusí chutiť každému. Ak vám nebude prekážať vyšší podiel sacharidov, tak na dosladenie použite napríklad javorový sirup alebo kokosový cukor.

 

INGREDIENCIE

korpus

100g mletých vlašských orechov

30g kokosovej múky

100ml kokosového nápoja

2 PL kokosového oleja

troška stévie

 

plnka

500g jemného tvarohu

1/2 ČL vanilkového extraktu

30g kakaa

3 vajíčka

stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

 

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

 

POSTUP

Orechy, kokosovú múku a stéviu zmiešame. Prilejeme kokosový nápoj, olej a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do vymastenej formy (priemer 20 cm) a pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme plnku, zmiešaním tvarohu, vajíčok a vanilkového extraktu. Na záver pridáme kakao, dosladíme a celú zmes poriadne premiešame. Plnku vylejeme na predpečený korpus a pečieme 45 minút na 160°C. Pred podávaním necháme cheesecake vychladnúť v chladničke najmenej 3 hodiny, najlepšie však cez noc.

 

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

(na 1 kúsok, z celého množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 163

Bielkoviny: 11g

Sacharidy: 7g

Tuky: 11g

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Ohodnoť článok
0
Zdielať
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.