Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
16. júla 2016 o 9:01
Čas čítania 0:00
Simona M.

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vďaka korpusu bez sušienok či vločiek obsahuje tento čoko-cheesecake veľa bielkovín, zdravých tukov, no len minimum sacharidov.

V dnešnom recepte si pripravíme čokoládový cheesecake takmer bez sacharidov. Všetci vieme, že v bežných cheesecakoch sa korpus robí zo sušienok a masla. My však sušienky nahradíme vlašskými orieškami a kokosovou múkou. Určite už o nej vieš, že obsahuje slušné množstvo vlákniny. Čo sa týka dosladenia plnky, využili sme stéviu, teda bezkalorické sladidlo, ale to už necháme na vás. Jedinou nevýhodou stévie jej špecifická chuť, ktorá nemusí chutiť každému. Ak vám nebude prekážať vyšší podiel sacharidov, tak na dosladenie použite napríklad javorový sirup alebo kokosový cukor.

INGREDIENCIE

korpus

100g mletých vlašských orechov

30g kokosovej múky

100ml kokosového nápoja

2 PL kokosového oleja

troška stévie

plnka

500g jemného tvarohu

1/2 ČL vanilkového extraktu

30g kakaa

3 vajíčka

stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Orechy, kokosovú múku a stéviu zmiešame. Prilejeme kokosový nápoj, olej a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do vymastenej formy (priemer 20 cm) a pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme plnku, zmiešaním tvarohu, vajíčok a vanilkového extraktu. Na záver pridáme kakao, dosladíme a celú zmes poriadne premiešame. Plnku vylejeme na predpečený korpus a pečieme 45 minút na 160°C. Pred podávaním necháme cheesecake vychladnúť v chladničke najmenej 3 hodiny, najlepšie však cez noc.

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Dávka čokolády v podobe chutného nízkosacharidového cheesecakeu (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ HODNOTY

(na 1 kúsok, z celého množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 163

Bielkoviny: 11g

Sacharidy: 7g

Tuky: 11g

Domov
Zdieľať
Diskusia