Vynikajúca roláda zo samých nutrične hodnotných surovín, ktorú skrátka musíš vyskúšať.
Ľahučké mandľové cesto, krémová tvarohovo-arašidová plnka s banánom...a to všetko poliate kvalitnou čokoládou. Už sa ti zbiehajú slinky? Majú prečo, pretože táto roláda ti rozhodne bude chutiť. Nebudeme potrebovať žiaden cukor, olej a ani múku, takže recept je vhodný aj pre celiatikov. Obsahuje pomerne málo sacharidov, keďže ich jediným významným zdrojom v tomto recepte je banán. O proteíny a tuky nebude núdza vďaka mandliam, vajíčkam a arašidovému maslu. Ak nepoužívaš proteín môžeš ho vynechať a nahradiť, no samozrejme chutnejšia (a bohatšia na bielkoviny) bude roláda práve vďaka nemu.
INGREDIENCIE
cesto
30g najemno pomletých mandlí
4 vajíčka
100ml vody
1 odmerka vanilkového proteínu (možno nahradiť mletými mandľami a sladidlom)
1 ČL prášku do pečiva
plnka
2 menšie banány (asi 160g)
250g jemného tvarohu
40g arašidového masla
sladidlo podľa chuti (použila som stéviu)
1/2 ČL vanilkového extraktu
poleva (voliteľné)
30g kvalitnej horkej čokolády
1 ČL kokosového oleja
POSTUP
Mandle si v mixéri pomelieme najemno a zmiešame ich s proteínom, práškom do pečiva, vodou a žĺtkami. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu jemne vmiešame mandľovú zmes a hotové cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 15 minút na 180°C. Zatiaľ si tvaroh zmiešame s vanilkovým extraktom a osladíme podľa chuti. Na vychladnuté cesto natrieme tvaroh, arašidové maslo a na kraj položíme banány. Roládu zatočíme a môžeme ju poliať polevou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády s lyžičkou kokosového oleja.
A nezabudnite, ak sa vám recept podarí, sledujeme hashtag #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 kúsok, celú roládu nakrájame na 18 kúskov)
Kalórie: 89
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 5g ( z toho vláknina 1g)
Tuky: 5g