Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
23. júna 2016 o 8:38
Čas čítania 0:00
Simona M.

Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vynikajúca roláda zo samých nutrične hodnotných surovín, ktorú skrátka musíš vyskúšať.

Ľahučké mandľové cesto, krémová tvarohovo-arašidová plnka s banánom...a to všetko poliate kvalitnou čokoládou. Už sa ti zbiehajú slinky? Majú prečo, pretože táto roláda ti rozhodne bude chutiť. Nebudeme potrebovať žiaden cukor, olej a ani múku, takže recept je vhodný aj pre celiatikov. Obsahuje pomerne málo sacharidov, keďže ich jediným významným zdrojom v tomto recepte je banán. O proteíny a tuky nebude núdza vďaka mandliam, vajíčkam a arašidovému maslu. Ak nepoužívaš proteín môžeš ho vynechať a nahradiť, no samozrejme chutnejšia (a bohatšia na bielkoviny) bude roláda práve vďaka nemu.

INGREDIENCIE

 cesto

30g najemno pomletých mandlí

4 vajíčka

100ml vody

1 odmerka vanilkového proteínu (možno nahradiť mletými mandľami a sladidlom)

1 ČL prášku do pečiva

 plnka

2 menšie banány (asi 160g)

250g jemného tvarohu

40g arašidového masla

sladidlo podľa chuti (použila som stéviu)

 1/2 ČL vanilkového extraktu

 poleva (voliteľné)

30g kvalitnej horkej čokolády

1 ČL kokosového oleja

Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Mandle si v mixéri pomelieme najemno a zmiešame ich s proteínom, práškom do pečiva, vodou a žĺtkami. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu jemne vmiešame mandľovú zmes a hotové cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 15 minút na 180°C. Zatiaľ si tvaroh zmiešame s vanilkovým extraktom a osladíme podľa chuti. Na vychladnuté cesto natrieme tvaroh, arašidové maslo a na kraj položíme banány. Roládu zatočíme a môžeme ju poliať polevou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády s lyžičkou kokosového oleja.

Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness banánová roláda s pomerne malým množstvom sacharidov, ktorá je navyše bezlepková (Recept)
Zdroj: Simona Malková

A nezabudnite, ak sa vám recept podarí, sledujeme hashtag #fitcult na Instagrame

NUTRIČNÉ HODNOTY

(na 1 kúsok, celú roládu nakrájame na 18 kúskov)

Kalórie: 89

Bielkoviny: 6g

Sacharidy: 5g ( z toho vláknina 1g)

Tuky: 5g

Domov
Zdieľať
Diskusia