Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2019, 10:19
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

adidas začne od zákazníkov vykupovať staré oblečenie

adidas začne od zákazníkov vykupovať staré oblečenie
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Ak máš v šatníku oblečenie adidas v hodnote viac než 23 €, môžeš ho vymeniť za poukážky na nákup nových kúskov.

Recyklovanie bude už onedlho povinnou súčasťou výrobného procesu každej firmy, ktorá sa zaoberá módou. Aktuálne však svetové giganty ešte potrebujú pomoc od start-upov a neziskových organizácií, vďaka ktorým sa pomaly adaptujú na systém cirkulárnej ekonomiky.

adidas už pracuje na koncepte recyklácie a cirkulácie niekoľko rokov a vo svojej kategórii patrí medzi najvyspelejšie značky. Či už hovoríme o materiáloch vyrobených z morského odpadu, 100% recyklovaných teniskách alebo podrážkach z 3D tlačiarne, ich firemná filozofia jednoznačne ráta s tým, že bez recyklácie a inovatívneho prístupu sa naša planéta v budúcnosti neobíde. 

Odporúčané
Je udržateľná móda len marketingovým ťahom na oklamanie zákazníkov? Je udržateľná móda len marketingovým ťahom na oklamanie zákazníkov? 10. augusta 2019, 10:16

Ako to funguje?

Najnovšou iniciatívou adidasu je projekt v spolupráci s britským start-upom Stuffstr, vďaka ktorému bude môcť svojim zákazníkom ponúkať možnosť vykupovania starého oblečenia. V skratke to funguje tak, že svoje nechcené oblečenie nahádžeš do aplikácie Creator’s Club a ak bude jeho hodnota vyššia než £20 (23 €), adidas ti ju vyrovná v darčekových poukážkach. Logistiku bude zabezpečovať start-up Stuffstr, ktorý príde tvoje oblečenie po schválení cez aplikáciu buď vyzdvihnúť, alebo ti vygeneruje poštovú sprievodku a tú stačí následne nalepiť na balík a zaniesť na poštu. 

adidas začne od zákazníkov vykupovať staré oblečenie
Zdroj: adidas

Čo sa stane s oblečením?

Stuffstr je niečo ako reseller a second hand v jednom. Oblečenie, ktoré od teba dostane pretriedi a následne ho bude resellovať na rôznych predajných platformách ako napr. eBay. Tým pádom v podstate predá staré oblečenie za teba, ale vyplatí ťa dopredu poukážkami od adidasu. 

adidas začne od zákazníkov vykupovať staré oblečenie
Zdroj: adidas

Kedy sa dostane Creator’s Club na Slovensko?

Podobný koncept už začal adidas testovať v roku 2012 v Brazílii a následne v roku 2016 v Kanade. Aplikácia Creator’s Club by mala byť najnovšie prístupná pre ľudí vo Veľkej Británii, no v roku 2O2O by sa mala rozšíriť aj do iných krajín Európy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia