Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019, 10:22
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Zákaz predaja ochutených e-cigariet ohrozuje všetkých výrobcov. Šéf firmy Juul odstupuje

ZAUJÍMAVOSTI CIGARETY
Uložiť Uložené

E-cigarety podľa všetkého škodia menej než tie klasické s horiacim tabakom, fajčiarom však nemusí zostať žiadna alternatíva.

Amerika pokračuje v boji proti elektronickým cigaretám a toto negatívne nastavenie si začína vyberať prvé obete

Portál Highsnobiety informuje, že po náraste počtu zdravotných ťažkostí vapujúcich pacientov a minimálne 8 potvrdených úmrtiach odstupuje Kevin Burns, šéf spoločnosti Juul s ročným obratom cez dve miliardy libier. Tá svojimi e-cigaretami zásobuje najmä USA, Kanadu, Rusko a východnú Áziu. 

Odporúčané
Trump chce zakázať e-cigarety s príchuťami, pretože lákajú deti a mladých na fajčenie Trump chce zakázať e-cigarety s príchuťami, pretože lákajú deti a mladých na fajčenie 12. septembra 2019, 13:29

Predaj elektronických cigariet už zakázalo napríklad San Francisco či India a americký prezident Donald Trump chystá plošný zákaz predaja všetkých ochutených náplní.

Tie totiž podľa ministerstva zdravotníctva lákajú najmä mladistvých, ktorí by inak o fajčenie klasických cigariet zrejme vôbec nejavili záujem. Náplne s prímesou THC a iných kanabinoidov navyše podľa všetkého stoja priamo za väčšinou z posledných úmrtí, kvôli prítomnosti špecifických zlúčením vitamínu E.

Chaos a panika ale, samozrejme, dopadajú aj na výrobcov e-cigariet bez príchutí alebo tých s tradičným nikotínom, čo je presne prípad firmy JuulJej odstupujúci šéf navyše podľa CBS nefajčiarov dôsledne nabádal, aby si ich produkty nekupovali.

„Nevapujte. Nepoužívajte Juul. Nezačínajte užívať nikotín, ak už s nikotínom nemáte predchádzajúce skúsenosti. Nie ste naši cieľoví zákazníci,“  hovoril v televíznom štúdiu.  

Highsnobiety tiež pripomína, že Jull nikdy nepredával vaporizéry s podozrivým vitamínom E„Stále verím, že naša misia eliminovať (klasické) horľavé cigarety je životne dôležitá,“ povedal Kevin Burns svojom odstúpení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia