Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 12:40
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Na pochode za práva heterosexuálov bolo 5-násobne viac odporcov myšlienky, Straight Pride odsúdil aj starosta Bostonu

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ PRIDE
Uložiť Uložené

Transparenty ako Great to be straight hovoria za všetko.

Dva najväčšie dúhové pochody na Slovensku máme za sebou. Ten v Bratislave bol 20. júna, ten košický bol len nedávno, 24. augusta. Cieľom oboch bolo okrem iného ukázať, že sme si všetci rovní a nezáleží na tom, akú máš orientáciu. Solidarita, tá by mala byť základom zdravej spoločnosti. Nie všetci sa však s takýmito myšlienkami stotožňujú. V Bostone to zašlo až tak ďaleko, že vznikol Straight Pride, informuje CNN.

Už dokonca prebehol, v sobotu 31. augusta a zúčastnilo sa ho približne 200 ľudí. Ľudia si priniesli rôzne transparenty, ktorými chceli jasne povedať, čo si myslia. Napríklad Great to be straight, Podporujeme naše jednotky či Postavte múr a padne zločin. Policajti zatkli 34 ľudí, 4 dôstojníci utrpeli zranenia.

Nezvyčajného protestu sa zúčastnili aj odporcovia myšlienky, tých prišlo okolo 1 000. Dôvodom antiprotestu bolo, aby dali jasne najavo, že takéto akcie nie sú v poriadku. „Skandovali sme proti nenávisti a vyhrali sme,“ povedala zakladateľka skupiny Násilie v Bostone Monica Cannon-Grant, organizátorka antiprotestu.

Odporúčané
Na Dúhový Pride v Bratislave prišlo rekordných 10-tisíc ľudí Na Dúhový Pride v Bratislave prišlo rekordných 10-tisíc ľudí 20. júla 2019, 18:12

Proti nezvyčajnému pochodu sa postavil aj starosta Bostonu Marty Walsh. „Ako som už povedal, Straight Pride nezatieni obrovskú úlohu, ktorú Boston zohráva v národnom boji za rovnosť. Budeme naďalej vodcom v boji za občianske práva,“ napísal na Twitteri. Pred a aj počas pochodu Straight Pride ľudí nabádal, aby sa zúčastnili iných akcií. Takých, ktoré podporia spolupatričnosť.

No a ako to už býva zvykom, z nezmyselných vecí si ľudia na internete robia srandu. Platí to aj pre Straight Pride. Najčastejšie sa ľudia smejú na tom, že hrdí organizátori si vytvorili vlajku, ktorá by pokojne zapadla aj na dúhovom pochode.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa I am Worrell GFYSB Machiavelli (@worrell),

Domov
Zdieľať
Diskusia