Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 18:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na Dúhový Pride v Bratislave prišlo rekordných 10-tisíc ľudí

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podľa organizátorov už počet pochodujúcich za práva homosexuálov presiahol 5 cifier.

V hlavnom meste sa dnes koná deviaty ročník pochodu za práva homosexuálov, toleranciu a slobodu. Zároveň je cieľom organizátorov aj návštevníkov upozorniť politikov, aby nezneužívali tému LGBT na svoje boje v kampani. Podľa kompetentných sa na Dúhovom Pride 2019 zúčastnilo viac ako 10-tisíc Slovákov, vďaka čomu bol stanovený nový rekord. 

Odporúčané
Za práva homosexuálov bude v Bratislave pochodovať viac ako 6-tisíc Slovákov Za práva homosexuálov bude v Bratislave pochodovať viac ako 6-tisíc Slovákov 20. júla 2019, 9:23

Na udalosti v centre Bratislavy sa zúčastnil s prejavom aj primátor Matúš Vallo, ktorý po sebe zanechal jednoznačný odkaz: „Bratislava bude navždy slobodné a tolerantné mesto.“

Aj napriek tomu, že sa v hlavnom meste konal aj pochod Hrdí na rodinu a v okolí sa pochybovali priaznivci ĽSNS, zatiaľ prebieha Dúhový Pride v pokoji bez problémov.

Domov
Zdieľať
Diskusia