Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2019, 13:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zachytáva zdevastovaný ostrov po hurikáne Dorian. „Mám šťastie, že mi ostala polovica domu,“ popisuje obyvateľ

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Obyvatelia bahamského ostrova zaznamenávajú dopad hurikánu Dorian.

Hurikán Dorian zdevastoval bahamský ostrov Abacus. Na Twitteri sa objavilo aj video od jedného z obyvateľov, ktoré zachytáva zničené a zatopené domy. Väčšina z nich sa rozpadla úplne, jeden majiteľ však vyjadril potešenie, že mu zostalo aspoň niečo, informuje Denník N„Mám šťastie, že mi ostala polovica domu. Domy susedov už neexistujú,“ povedal jeden z miestnych. 

Premiér Hubert Minnis opísal katastrofu dvoma slovami ako totálnu devastáciu. Podľa neho ide o najhoršiu situáciu, ktorá kedy Bahamy postihla. 

Experti aktuálne predpokladajú, že sa hladina vody celkovo zvýši o 5 až 7 metrov, čo pre ostrov znamená, že jeho značná väčšina bude pod vodou. Hurikán Dorian postupuje nezvyčajne pomaly, čo môže spôsobiť, že sa na rovnakom území zdrží ešte ďalší deň a spôsobí ďalšie škody. Podľa meteorológov dosahuje aktuálne Dorian štvrtý stupeň nebezpečenstva, rýchlosť vetra prekračuje hranicu 300 km/h. 

Domov
Zdieľať
Diskusia