Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 12:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

DMS museli hasiť dav pod pódiom. Ďalšiu vypredanú zastávku ovládli Kontrafakt, Strapo, Kali aj Speezy (Fotoreport)

DMS museli hasiť dav pod pódiom. Ďalšiu vypredanú zastávku ovládli Kontrafakt, Strapo, Kali aj Speezy (Fotoreport)
HUDBA
Uložiť Uložené

Vypredaná Duchonka je ďalším dôkazom, že Slováci si skutočne vážia letné festivaly rapového žánru v našich končinách.

Počas posledných dvoch dekád rozmachu slovenského rapu sme boli svedkami viacerých pokusov organizovať pravidelné letné udalosti pod holým nebom vyhranené tomuto žánru, v skutočnosti sa to podarilo až projektu Hip Hop Žije. Tí okrem hlavnej bratislavskej zastávky už niekoľko rokov putujú počas celého leta Slovenskom a Českom, aby priniesli veľkú časť rapovej kultúry pred čo najviac fanúšikov. 

Dôkazom je aj aktuálna vypredaná zastávka na Duchonke. Ešte pred pár rokmi išlo len o jednodňovú udalosť, počas posledného víkendu sme boli svedkami, že návštevníci zo širokého okolia sa bez problémov dokážu baviť aj celé dva dni. 

Odporúčané
DMS zažili mosh pit ako futbalové ihrisko. Hip Hop Žije na Domaši prekonalo aj Bratislavu (Fotoreport) DMS zažili mosh pit ako futbalové ihrisko. Hip Hop Žije na Domaši prekonalo aj Bratislavu (Fotoreport) 5. augusta 2019, 9:02

Podobne ako v Bratislave a na Domaši, aj na zatiaľ poslednej zastávke sme boli svedkami vystúpení Kontrafaktu, DMS, Kaliho, Majka Spirita, Pil C-ho a mnohých ďalších. Vo fotoreporte od Matúša Zeťáka sa môžeš pozrieť, ako to na Duchonke vyzeralo.

Už tradične nechýbali emócie, mosh pity a bordel, ako sa na rapové shows patrí. Aj samotní interpreti sa netaja tým, že je pre nich Hip Hop Žije špeciálnou udalosťou, kde zo seba dokážu dať ešte o kúsok viac energie. 

Dobrou správou je, že obrovské festivalové turné nekončí. Tešiť sa môžeš na pokračovanie v Ostrave a v Prahe. 

DMS museli hasiť dav pod pódiom. Ďalšiu vypredanú zastávku ovládli Kontrafakt, Strapo, Kali aj Speezy (Fotoreport)

Domov
Zdieľať
Diskusia