Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 10:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Košičan, ktorý rozbehol pyramídovú hru, ostáva za mrežami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

30-ročný podnikateľ prezentujúci sa ako finančný odborník bude čakať na svoj trest vo väzení.

30-ročný Dávid sa na sociálnych sieťach prezentoval ako úspešný podnikateľ, ktorý sa živí ako finančný odborník, v skutočnosti však prevádzkoval pyramídovú hru. Dostal sa až do fázy, ked staré dlhy vyplácal novými investíciami a nakoniec skončil ešte v závere júla vo väzbe. V súvislosti s jeho podnikateľskými aktivitami boli zatiaľ zistené škody vo výške 133-tisíc €.

Podľa SME bude rodák z Medzeva aj naďalej stíhaný väzobne, aj keď sa krajský súd zaoberal dvoma sťažnosťami voči uzneseniu Okresného súdu Košice-okolie. Jednu podala prokuratúra, druhú obvinený Dávid.

Odporúčané
Košičan údajne rozbehol pyramídovú hru a spôsobil škodu vo výške viac ako 133-tisíc eur Košičan údajne rozbehol pyramídovú hru a spôsobil škodu vo výške viac ako 133-tisíc eur 24. júla 2019, 9:16

„Krajský súd v Košiciach v trestnej veci Dávida G., obvineného zo zločinu podvodu a z prečinu neoprávneného podnikania, zamietol sťažnosť obvineného proti uzneseniu Okresného súdu Košice-okolie o jeho väzbe. Zamietol aj sťažnosť prokurátorky Okresnej prokuratúry Košice-okolie," uviedla hovorkyňa košických súdov Pančurová pre SME. Údajný podvodník tak naďalej zostáva za mrežami.

Dozvedáme sa, že finančíkovi hrozí aktuálne až 10 rokov väzenia, v prípade zvýšenia škodovej sumy by prípad mala prebrať Národná kriminálna agentúra. Ak by sa kvalifikácia prípadu ešte sprísnila, Dávidovi by hrozilo 15 rokov za mrežami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia