Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 9:16
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Košičan údajne rozbehol pyramídovú hru a spôsobil škodu vo výške viac ako 133-tisíc eur

ZAUJÍMAVOSTI KOŠICE
Uložiť Uložené

30-ročný Dávid sa prezentoval ako úspešný finančný expert, od minulého piatku je vo väznici na Floriánskej ulici v Košiciach.

Denník Košice:dnes informoval o prípade z metropoly východu, ktorý sa týka 30-ročného Dávida. Ten sa dlho prezentoval ako úspešný finančný expert, teraz je však vo väzbe vo väznici na Floriánskej ulici v Košiciach. Viac sa dozvedáme z denníka SME, podľa ktorého bol majiteľ bardejovského futbalového klubu obvinený z podvodu v štádiu pokusu a z prečinu neoprávneného podnikania.

Jeho finančné a podnikateľské aktivity mali všetky znaky pyramídovej hry, pričom do piatku 19. júla boli zatiaľ zistené škody vo výške 133-tisíc €. V obvinení sa píše, že Dávid bol splnomocneným zástupcom cyperskej spoločnosti NLF Plus Limited, pre ktorú uzatváral zmluvy o vklade investícii. Tie mali byť údajne podielom v odbore vyhľadávania a podpory startup projektov.

Popri tom podľa SME rodák z Medzeva rozbehol ešte jeden investičný biznis týkajúci sa americkej burzy, ktorý však nakoniec skončil vyplácaním starších klientov peniazmi od nových

Dávid sa na svojom facebookovom profile prezentoval ako úspešný podnikateľ, nosil saká, vozil sa na drahšom aute nemeckej značky a pomáhal deťom. Taktiež kúpil futbalový klub z Bardejova, sponzoroval festivaly a samozrejme zdieľal motivačné citáty. 

Košičan údajne rozbehol pyramidovú hru, spôsobil škodu vo výške viac ako 133-tisíc €
Košičan údajne rozbehol pyramidovú hru, spôsobil škodu vo výške viac ako 133-tisíc € Zdroj: David G./FB

Podľa zdroja z polície Dávid poprel neoprávnené podnikanie: „Chcel by som pomôcť, lebo ja sám neviem, čo je nesprávne. Všetko som robil s presvedčením, že to robím legálne. A chcem aj pomôcť pri odhaľovaní takýchto prípadov pomocou mojich skúsenosti.“ Taktiež podal žiadosť o stíhanie na slobode, o ktorom rozhodne krajský súd v Košiciach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia