Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2019, 8:32
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Len 13 % milionárov si myslí, že sú skutočne bohatí

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Peniaze vníma zrejme každý inak.

Podľa štúdie spoločnosti Ameriprise Financial bohatstvo vníma každý inak. Opýtali sa približne 3 000 bohatých Američanov vo veku od 30 do 69 rokov, či si myslia, že sú bohatí. Vzorka bola rôznorodá, najnižšia hranica bola investované aktíva 100 000 dolárov. Štúdie sa zúčastnilo 700 milionárov. Čo je zvláštne, práve niektorí milionári si o sebe nemyslia, že sú bohatí. So svojím bohatstvom je spokojných len  13 % z nich, informuje Business Insider.

Len 13 % milionárov si myslí, že sú skutočne bohatí, ukázala štúdia
Len 13 % milionárov si myslí, že sú skutočne bohatí, ukázala štúdia Zdroj: unsplash.com

Väčšina opýtaných, približne 60 %, by sa zaradila do „vyššej strednej triedy“, 25 % do strednej triedy. Približne 3 % ľudí neboli so svojím majetkom spokojní. „Investori musia starostlivo plánovať, aby dosiahli finančné ciele, ktoré si stanovali. Dokonca aj tí, ktorí už „postavili veľké hniezdo,“ cituje Insider tlačovú správu.

Presné majetky jednotlivých respondentov nie sú známe. Každý z nich však uviedol, že jeho majetok prevyšuje milión dolárov. Nedávno sme ti priniesli rozhovor s českým miliardárom Karlom Janečkom. Ten má taktiež špecifický názor. Na užívanie peňazí nemá čas a prezradil nám, ako zarobil svoje prvé peniaze a aké bolo jeho detstvo. Ako dôležitosť na ceste za úspechom vidí pády, bez ktorých by sa nemohol človek postaviť a ísť ďalej.

Odporúčané
Český miliardár: Nemám čas si užívať peniaze (Rozhovor) Český miliardár: Nemám čas si užívať peniaze (Rozhovor) 28. júla 2019, 19:21
Domov
Zdieľať
Diskusia