Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 21:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako omladili Willa Smitha o 25 rokov? Tvorcovia thrilleru Gemini Man prezrádzajú, aké počítačové triky využili

Ako omladili Willa Smitha o 25 rokov? Tvorcovia thrilleru Gemini Man prezrádzajú, aké počítačové triky využili
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Gemini Man dorazí do slovenských kín 10. októbra.

Gemini Man nás zaujal už pri svojom ohlásení. Režisér Ang Lee a špionážno-thrillerové sci-fi s Willom Smithom, ktorý je opäť na koni? To znie lákavo, všakže? Dlho však bolo veľmi ticho, čo prerušil až debutový trailer. Ten nás síce neposadil na zadok, rozhodne sa však na film tešíme a dúfame, že pôjde o kvalitnú akčnú záležitosť. Najväčšou zaujímavosťou je, že v snímke uvidíme dve verzie postavy Willa Smitha.

Jedna bude staršia, tá druhá zase o takmer tri desaťročia mladšia. Ako štúdio Paramount docielilo, aby to vo finálne vyzeralo dobre a vierohodne? Čiastočne nám to prezradí video zo zákulisia natáčania.  Nižšie tak zistíš, ako Smith natočil mladšiu verziu samého seba, ktorá bude loviť svojho „genetického otca“. O réžiou sa postaral Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain) a premiéry sa dočkáme 10. októbra (říjen) 2019.

VFX Supervisor Bill Westenhofer tvrdí, že nejde o klasický digitálny de-aging (robia to hlavne marvelovky). Má ísť o CGI Willa Smitha, hoci, ako vidíme v bonusovom videu, Smith má na sebe mo-cap oblek. Herci sa tak nerozprávajú so zelenou guľôčkou na tyči. Ako to teda myslia, ostáva zatiaľ záhadou. Smith zrejme zahral svoju časť, no pravdepodobne to funguje na podobnom princípe ako Planéta opíc. Vezme sa hercova mimika a hodí sa na CGI ksicht umelo dosadený do záberu. Nepochybne šlo o drahú a trikovo náročnú záležitosť.

Námet na snímku sa medzi štúdiami povaľuje už od roku 1997, kedy ju mal režírovať Tony Scott pod hlavičkou Disney. V nasledujúcich rokoch sa projekt spájal s menami, ako Mel Gibson, Harrison Ford či Nicolas Cage. O réžiu mali záujem napríklad Curtis Hanson (L. A. Confidential) či Joe Carnahan (The Grey).  Viac sa dozvieš tu.

PS: Zajtra by mal doraziť ďalší trailer

Domov
Zdieľať
Diskusia