Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2019, 14:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Za kilo odpadu dostanú bezdomovci výdatne najesť. Kaviareň v Indii bojuje proti chudobe aj znečisteniu

ZAUJÍMAVOSTI INDIA ODPAD ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

India je, čo sa týka odpadu, jedným z najproblematickejších štátov.

Celý svet aktuálne bojuje s nesprávnym a neekologickým vyhadzovaním odpadu, no niektoré krajiny majú väčší problém než iné. India je rozhodne na vrchole problematického rebríčku a rozbieha čoraz viac užitočných krokov, ktoré majú podporiť verejný poriadok.

Mestské úrady v meste Ambikapur sa teraz rozhodli zriadiť takzvané garbage café, informuje portál Vice. V jedinečnej prevádzke dostaneš zadarmo jesť a piť, pokiaľ vyzbieraš dostatočné množstvo odpadu.

Odporúčané
Muž na Jamajke rozdáva zadarmo jointy turistom, ktorí nazbierajú plný kôš odpadkov z pláže Muž na Jamajke rozdáva zadarmo jointy turistom, ktorí nazbierajú plný kôš odpadkov z pláže 18. júla 2019, 14:20

Ponuka sa vzťahuje najmä na bezdomovcov, no zúčastniť sa môžu aj sociálne slabší ľudia. Za každý kilogram vyzbieraného odpadu dostane človek hlavné jedlo, za polovicu kilogramu zasa výdatné raňajky, vďaka čomu sa pomôže chudobnejším ľuďom a zároveň zabráni zbytočnému neporiadku na uliciach. Vyzbieraný odpad sa navyše použije na výstavbu ciest.

Za kilo odpadu dostanú bezdomovci dobre najesť. Kaviareň v Indii bojuje proti chudobe aj znečisteniu
Za kilo odpadu dostanú bezdomovci dobre najesť. Kaviareň v Indii bojuje proti chudobe aj znečisteniu Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia