Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2019, 23:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Cruise obnovuje svoju lásku k stíhačkám v adrenalínovom traileri pre Top Gun: Maverick

Tom Cruise obnovuje svoju lásku k stíhačkám v adrenalínovom traileri pre Top Gun: Maverick
Zdroj: Paramount
FILMY A SERIÁLY TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Tom Cruise prichádza s ďalšou adrenalínovou bombou.

Celkom nečakane nás Paramount na Comic-Cone potešil prvým oficiálnym trailerom, respektíve vôbec prvými zábermi z najnovšieho filmu Toma Cruisea. Ide viac-menej o teaser, no ten perfektne vnadí na pokračovanie dnes už kultovej snímky Top Gun z roku 1986. Zdá sa, že koncepčne pôjde o podobnú snímku, akurát sa vsadí na klasické sequelovské ponímanie – mať všetkého viac a oveľa väčšie. 

Stíhačky pôsobia epickejšie, Cruise si evidentne rolu užíva naplno a očividne pribudne aj adrenalínových scén. Teaser nám ponúkol hlavne pohľad nové postavy vrátane Jona Hamma, Eda Harrisa a Lewisa Pullmana. Okrem nich sa k slovu dostane aj Val Kilmer. Ten si zopakuje svoju rolu Toma „Icemana" Kazanskyho. Objaví sa aj Miles Teller ako syn Goosea a v neposlednom rade tu máme Jennifer Connely ako novú Maverickovu lásku.

Na scenári očakávaného sequelu Top Gun s podtitulom Maverick pracuje aj Christopher McQuarrie, ktorý pomohol Peterovi Craigovi. Ide tak už o jeho ďalšiu spoluprácu s Tomom Cruiseom.

Prvýkrát spolupracovali na historickej dráme Valkýra, ktorú McQuarrie napísal, stretli sa aj pri nakrúcaní Jacka Reachera (McQuarrie režíroval aj napísal scenár) a jeho sequelu Jack Reacher: Never Go Back (produkcia), Edge of Tommorow či The Mummy (McQuarrie sa pri oboch podieľal na scenári). 

Odporúčané
Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? 5. júna 2022, 12:30

Spomenúť musíme aj sériu Mission: Impossible. McQuarrie napísal a zrežíroval Mission: Imspossible – Rogue Nation a Fallout, kde si Cruise samozrejme strihol hlavnú rolu. Evidentne spolu veľmi radi pracujú, a to nám vôbec neprekáža. Top Gun 2 dorazí 26. júna (červen) 2020. O réžiu sa postaral Joseph Kosinski (s Cruiseom natočil aj sci-fi Oblivion).

Tom Cruise sa vracia do stíhačiek v adrenalínovom traileri pre Top Gun: Maverick
Tom Cruise sa vracia do stíhačiek v adrenalínovom traileri pre Top Gun: Maverick

Domov
Zdieľať
Diskusia