Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2019, 15:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Paríži sa na vojenskej prehliadke zjavil človek na lietajúcej doske. Video zachytáva vynálezcu na svojom flyboarde

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Francúzsky vynálezca Franky Zapata sa snažil demonštrovať možné využitie jeho flyboardu v armáde.

Francúzsko každoročne 14. júla oslavuje svoj národný deň, ktorý je vo svete tiež známy ako Bastille Day. Súčasťou sú ohňostroje, oslavy a aj veľkolepá vojenská prehliadka, ktorá sa však tento rok niesla aj vo futuristickom duchu.

Jej súčasťou totiž bola show francúzskeho vynálezcu Frankyho Zapatu, ktorý stojí za postavením zatiaľ jedinej funkčnej a spoľahlivej lietajúcej dosky, takzvaného flyboardu. Ten je poháňaný špeciálnymi turbínami a ukázal sa pred francúzskym prezidentom, viacerými európskymi lídrami a celou ulicou Champs-Elysees.

Zapata sa podľa Japan Times pokúsil prostredníctvom svojej „leteckej“ show ukázať verejnosti možné využitia svojho flyboardu v armáde, no ešte ho treba vylepšiť. Dosiahnuť totiž dokáže aj rýchlosť 190 kilometrov za hodinu, no palivo zatiaľ vydrží len 10 minút. Najbližšie má v pláne preletieť Lamanšský prieliv, avšak v strede bude potrebovať niekde pristáť a doplniť palivo.

Domov
Zdieľať
Diskusia