Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 20:37
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

5 najlepších vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode

5 najlepších vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode
Zdroj: YouTube (FestivalPohoda)
HUDBA
Uložiť Uložené

Na tohtoročnej Pohode ťa čaká naozaj unikátny program a množstvo prekvapení. Vybrali sme najväčšie highlighty, na ktoré sa môžeš tešiť.

Konečne nadišiel ten čas, kedy najväčší slovenský festival Pohoda opäť otvoril svoje brány pre všetkých milovníkov umenia a slobody. Hoci sa očakáva, že počas piatku a soboty sa má počasie trochu zhoršiť, ani zďaleka to neodrádza tisíce návštevníkov prežiť dni plné hudby a zábavy naplno.

Pohoda aj tento rok chystá množstvo hudobných vystúpení, workshopov, umeleckých inštalácií, zážitkov či noviniek, vďaka ktorým by pokojne mohla konkurovať aj najvýznamnejším svetovým festivalom.


My sme sa rozhodli, že vyberieme 5 najzaujímavejších vecí, ktoré na tohtoročnej multižánrovej oslave hudby, tanca, literatúry, dobrého jedla, tolerancie a samotného leta môžeš zažiť. Rozhodne si preto nenechaj ujsť unikátny sprievodný program a množstvo noviniek, ktoré ťa v areáli bývalého vojenského letiska v Trenčíne čakajú.

Odporúčané
KVÍZ: Vyznáš sa vo veľkých slovenských letných festivaloch? KVÍZ: Vyznáš sa vo veľkých slovenských letných festivaloch? 11. júla 2019, 14:15

Skepta vystúpi s novým albumom

Pravdepodobne najväčším prekvapením pre všetkých milovníkov grime žánru je fakt, že okrem slovenského zastúpenia v podaní Gleba, odohrá na trenčianskom letisku koncert aj britská legenda Skepta. Ten sa vďaka svojej hudobnej tvorbe postaral o rozšírenie jedinečného rapového štýlu a dlhodobo je považovaný za najvýznamnejšieho reprezentanta grimu.

V posledných rokoch spolupracoval tiež s menami ako Drake či Pharell Williams a rovnako sa podieľal aj na hite A$AP Rockyho Praise the Lord, ktorý má na YouTube v súčasnej dobe už takmer 200 miliónov videní. Pohoda tak opäť potvrdzuje svoju multižánrovosť.

Skeptovi navyše len pred necelými dvomi mesiacmi vyšiel album Ignorance Is Bliss, a tak sa očakáva, že horúca novinka bude odprezentovaná aj v rámci jeho show na Upriner stagi. Ak teda ešte stále nevieš, ktoré koncerty si spomedzi bohatého lineupu Pohody 2019 vychutnať, určite si nenechaj ujsť talentovaného britského interpreta.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PohodaFestival (@pohodafestival),

Legendárna skupina The Roots opäť ožije

Tento rok na trenčianskom letisku vystúpi aj jedna z najlegendárnejších crew vôbec. The Roots je americká hip-hopová/neo soulová skupina, ktorej história siaha až do roku 1987. Ich živé vystúpenia mnohí považujú za jedny z najlepších v rámci žánru a vďaka ich pôsobeniu v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon sú pomerne exkluzívnou záležitosťou.

Práve z tohto dôvodu je ich koncertovanie na pravidelnej báze celkom raritné. Okrem vlastného festivalu The Rooots Picnic v rodnej Philadelphii skupinu vystupovať len tak jednoducho neuvidíš, a tak ide o veľkú výnimočnosť, že svoj organický hip-hop jazz predstavia aj na trenčianskom letisku v piatok na Urpiner stagi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa PohodaFestival (@pohodafestival),

Zuzana Čaputová z inej perspektívy

Dosť bolo hudby. Okrem nadupaného lineupu sa totiž môžeš tešiť aj na program z úplne iného súdka, a to napríklad na diskusiu s novou slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá nadviaže na tradíciu návštev Václava Havla a Andreja Kisku. Účastníci Pohody ju tak budú môcť spoznať aj z inej perspektívy.

Hoci festival od roku 2001, až na malé výnimky nedáva priestor žiadnym aktívnym politikom, tento rok sa aj napriek tomu organizátori rozhodli sprostredkovať ľuďom rozhovor, ktorý bude moderovať známy novinár a šéfredaktor časopisu .týždeň Štefan Hríb. Diskusia sa uskutoční v piatok na obed na Európa stagi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

Apple Pay

Jednou z najväčších noviniek tohtoročnej Pohody je len prednedávnom oficiálne spustená služba Apple Pay, vďaka ktorej dokážeš takmer v každom stánku v areáli festivalu platiť bezkontaktne. Či už máš smartfón, inteligentné hodinky alebo klasickú platobnú kartu, je dosť pravdepodobné, že v gastro prevádzkach tento rok stráviš čakaním oveľa menej času.

 '

Samozrejme, ak používaš zariadenie s operačným systémom Android, môžeš využiť konkurenčnú službu Google Pay, ktorá je na Slovensku dostupná už približne rok a pol. 

„Nesmierne nás teší, že Pohoda sa stáva aj vďaka nášmu spoločnému úsiliu prvým festivalom na Slovensku, ktorý významne podporuje bezkontaktné platby, a tým aj transparentnú ekonomiku. Návštevníci tak budú môcť platiť rýchlo a bezpečne,“ hovorí Dáša Juríková, riaditeľka stratégie a rozvoja značky Slovenskej sporiteľne.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Pay. Ako reagovali predavačky, keď sme platili hodinkami a budú Slováci vôbec službu využívať? Vyskúšali sme Apple Pay. Ako reagovali predavačky, keď sme platili hodinkami a budú Slováci vôbec službu využívať? 27. júna 2019, 9:41

Skepta s novým albumom, The Roots či diskusia s prezidentkou. Top 5 vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode
Skepta s novým albumom, The Roots či diskusia s prezidentkou. Top 5 vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode

Aplikácia Pohoda

Aj na základe predchádzajúceho bodu si asi pochopil, že festival Pohoda má blízko k novým a intuitívnym technológiám. Práve vďaka tomu sa v spolupráci s Orange rozhodla opäť priniesť interaktívnu festivalovú aplikáciu pre smartfóny, v ktorej nájdeš všetky potrebné informácie ako napríklad, kto a kde práve vystupuje, aké bude počasie či ako vyzerá mapa areálu.

Dokonca sa nemusíš báť ani toho, že by sa ti stratili tvoji priatelia. Funkcia Kamaráti ti totiž na mape okamžite ukáže ich aktuálnu polohu. Navyše si v nej môžeš vyskladať svoj vlastný festivalový program a zdieľať ho aj s ostatnými na sociálnych sieťach. Aplikácia je dostupná v App Store a v obchode Google Pay.

Skepta s novým albumom, The Roots či diskusia s prezidentkou. Top 5 vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode
Skepta s novým albumom, The Roots či diskusia s prezidentkou. Top 5 vecí, ktoré môžeš tento rok zažiť na Pohode
Domov
Zdieľať
Diskusia