Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2019, 10:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Otvárajú najdlhší lanový most na Slovensku. Vďaka dĺžke 78 metrov sa pýši aj fenomenálnymi výhľadmi

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Skalke vymysleli nové turistické lákadlo.

Návštevníci kremnickej oblasti sa budú môcť prejsť po visutom lanovom moste, ktorý doplní existujúcu via ferratu. Na Skalke vznikol až 78 metrov dlhý most, ktorý sa nachádza vo výške 30 metrov nad zemou a turisti z neho budú mať fenomenálne výhľady na Kremnické hory a údolie smerujúce až k Banskej Bystrici.

Vďaka svojim parametrom sa bude môcť most pýšiť titulom najdlhšieho lanového mosta na celom Slovensku a otvárať ho budú už v sobotu 29. júna o 10:00. Banskobystrický samosprávny kraj na svojej facebookovej stránke informoval, že okrem nového mostu sa budú môcť ľudia tešiť aj na sprístupnenie lanovej lezeckej siete.

Ak si na to trúfaš, môžeš sa pokúsiť pokoriť aj samotnú via ferratu na Skalke, ktorú otvoria po niekoľkomesačnej uzávere. Odvážlivci majú na výber z troch náročností od najľahšieho Komína s náročnosťou C až po Výzvu kategórie E, dohromady tak prejdeš cez 420 metrov lán. Náklady na konštrukciu mostu a opravu via ferraty sa vyšplhali na približne 30-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia