Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2019, 20:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vreckár na Ibize ukradol turistovi hodinky za 1,2 milióna eur. Vyrobených z nich bolo len 75 kusov

ZAUJÍMAVOSTI HODINKY
Uložiť Uložené

Špeciálne hodiniek bolo vyrobených iba 75 kusov.

Na Ibize sa vreckárovi podarilo ukradnúť z rúk turistu hodinky za 1,2 milióna eur. Zatiaľ neznámy zlodej mal podľa tamojšej polície strčiť do muža z Azerbajdžanu, ktorý sa s hodinkami na ruke prechádzal za bieleho dňa po ostrove. Spôsobil mu zranenia zápästia aj ruky, informoval španielsky portál Diario de Ibiza.

Odporúčané
Na Ibize v noci platí, že si treba zobrať len kondóm a uterák. Alex žije a pracuje na svetoznámom párty ostrove (Rozhovor) Na Ibize v noci platí, že si treba zobrať len kondóm a uterák. Alex žije a pracuje na svetoznámom párty ostrove (Rozhovor) 23. júna 2019, 20:55

Turista mal na ruke hodinky Richard Mille 50-03 McLaren F1, čo je vzácny zberateľský kúsok, z ktorého bolo vyrobených len 75 kusov. Iba 22-ročný turista krádež nahlásil na polícii, ale tej sa vreckára zatiaľ nepodarilo chytiť.

Hodinky sú vzácne vďaka tomu, že obsahujú prepracovaný mechanizmus tourbillon, ktorý spresňuje chod strojčeka a umiestnený je v špeciálnom rotačnom puzdre minimalizujúcom vplyv gravitácie na fungovanie hodiniek. Vážia pritom len 38 gramov.

Zlodej pravdepodobne ani nevedel, aké hodinky kradne, pretože zbaviť sa miliónového kúsku bude zrejme ťažkým orieškom. Nízke množstvo vyrobených kusov spôsobuje, že aj obchodníci na čiernom trhu si dávajú pozor, či potenciálny nákup nebude príliš riskantný.

Domov
Zdieľať
Diskusia