Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. júna 2019, 13:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Neonacisti prišli prekaziť dúhový pochod v Detroite. Vytiahli vlajky s hákovým krížom aj zbrane

ZAUJÍMAVOSTI NACIZMUS
Uložiť Uložené

Neonacisti museli byť chránení políciou.

V júni oslavuje veľká časť sveta Pride Month. Dúhový mesiac slúži ako pripomienka toho, že LGBTI komunita musí stále bojovať o svoje práva v mnohých krajinách sveta, a tak sa v mestách po celej Zemi organizujú dúhové pochody. Ten bratislavský nás však čaká až budúci mesiac.

Dúhový pochod si organizátori pripravili aj v americkom meste Detroit. Tisíce podporovateľov práv LGBTI komunity sa zhromaždili v centre mesta, lenže problém nastal vo chvíli, keď sa na miesto dostavila skupina neonacistov.


Členovia hnutia The National Socialist Movement (NSM) na sociálnych sieťach vyhlásili, že prídu bojovať do centra Detroitu proti LGBTI komunite a na pomoc si vzali aj zbrane. Svoj sprievod doplnili vlajkami s hákovými krížmi, a tak sa členovia dúhového pochodu museli pod hrozbami vyhrážok stiahnuť.

Odporúčané
5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku 5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku 8. mája 2023, 12:00

Obyvatelia Detroitu prichýlili mnohých pochodujúcich do svojich domovov, pričom policajnú ochranu mali práve neonacisti. V mnohých amerických štátov pritom neexistujú také zákony ako na Slovensku, kde je propagácia nacistickej ideológie zakázaná zákonom. Aj preto by sa v našich uliciach beztrestne nemohli prechádzať neonacisti so svastikami.


Domov
Zdieľať
Diskusia