Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2019, 23:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Liverpool rozbil Barcelonu 4:0 a postupuje do finále Ligy majstrov. Angličania dokonali perfektný obrat

ŠPORT LIVERPOOL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Liverpool sa nevzdal ani bez svojich najlepších hráčov.

FC Barcelona pricestovala do Anglicka s perfektným postavením pred druhým zápasom semifinále Ligy majstrov. Doma si Katalánci vypracovali náskok 3:0, a tak musel Liverpool vyhrať 4:0 na domácom ihrisku, aby dokonali perfektný obrat a postúpili do finále.

Na prvý pohľad neuskutočniteľný cieľ sa začal postupne napĺňať pred nadšeným domácim ihriskom. A to na ihrisku nemohli vybehnúť ani Roberto Firmino ani Mohamed Salah, takže Liverpoolčania museli nechať na ihrisku srdce.

Liverpool fenomenálne otočil semifinále proti Barcelone. Angličania postupujú do finále Ligy majstrov
Liverpool fenomenálne otočil semifinále proti Barcelone. Angličania postupujú do finále Ligy majstrov Zdroj: TASR/AP

Skóre otvoril už v prvých 10. minútach Divock Origi, ktorý napokon zohral veľmi dôležitú úlohu v celom zápase. V 54. minúte sa k nemu pridal Wijnaldum, o dve minúty neskôr ten istý hráč zvyšoval skóre na 3:0 a napokon o všetkom rozhodol práve Origi, keď zakončil prekvapivý rohový kop strelou do brány nepripraveného Marca ter Stegena a obrat bol hotový. 

Barcelona pritom na zápas vybehla príliš sebavedomá. Origi im hneď po siedmich minútach naznačil, ako sa bude súboj vyvíjať, ale Ernesto Valverde na lavičke Kataláncov nevedel prispôsobiť taktiku tak, aby futbalisti Barcelony dokázali tlaku domácich odolať. Lionel Messi zrejme mohol rozhodnúť celý zápas v prvom polčase, keď po prvej štvrťhodine hry nezvládol loptu v dobrej šanci dopraviť do siete. 

Odporúčané
Všetci sa Liverpoolu smiali, že nedokáže vyhrať ligový titul. Zaúradoval The Klopp Effect a Reds sú nezničiteľní Všetci sa Liverpoolu smiali, že nedokáže vyhrať ligový titul. Zaúradoval The Klopp Effect a Reds sú nezničiteľní 14. februára 2020, 14:26

Zajtra sa preto dočkáme mena druhého finalistu. Ak sa Ajax postaví k odvete semifinále rovnako, ako dnes Barcelona, tak si vo finále zahrajú Liverpool a Tottenham v čisto anglickom vyvrcholení najprestížnejšej klubovej súťaže sveta.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia